PCI-e 4.0'e gerek var mı?

mehmetsaidd

Centipat
Daha fazla  
Ryzen 3 3300X.
6500XT.
PCI-e 3.0'da kullanıyorum şu an. Sizce 4.0 şart mı performansı gözle görülür şekilde artar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyununa göre değişiyor fakat 10-25 FPS arasında farklar oluyor. Yani geçmenizde fayda var.

Benim anakartımda 4.0 var RTX3080 kullanıyorum ancak dik takmak için aparatım 3.0 o sebeple BIOS'tan 3.0a çektim hiçbir gözle görülür fark yaşadığımı sanmıyorum.

Benim anakartımda 4.0 var RTX3080 kullanıyorum ancak dik takmak için aparatım 3.0 o sebeple BIOS'tan 3.0a çektim hiçbir gözle görülür fark yaşadığımı sanmıyorum.
Hocam zaten RTX 3080'de fark hissetmemeniz normal. RX 6500XT için özel bir durum var.
PCI-e 3.0'da kullanıyorum şu an. Sizce 4.0 şart mı performansı gözle görülür şekilde artar mı?
Şart değil ama videolarda göreceğin kadar FPS artışı olur.

Son düzenleme:
150TL verip AAA oyunlarda 5~FPS/ FPS oyunlarında 20~40 civarı FPS artışı yaşayacaksın. Anakartının milli anakartımız olduğunu varsayıyorum .

6500xt e özel bir durum bu arada, başka kartlarda hatta 3090ti da bile fps farkı yaşamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…