PCI-e Bağlantı Türü Wi-Fi Card Önerisi

programmerulu

Femtopat
Daha fazla  
Herkese selamlar,

Monster Abra A5 V1.1.2 model dizüstü bilgisayarımda, fiber internet bağlantımın 1 Gbps hızında olmasına rağmen yalnızca 175 Mbps hızında veri alabildiğimi fark ettim. Bu durum üzerine, mevcut Wi-Fi kartımı (Intel(R) Wireless-N 7260) değiştirme kararı aldım. Ancak konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığım için bazı araştırmalar yaptım.

Yaptığım incelemeler sonucunda, Wi-Fi 5 veya Wi-Fi 6 destekleyen bir kablosuz ağ kartına ihtiyacım olduğunu anladım. Bu doğrultuda, dizüstü bilgisayarımın kasasını açarak mevcut Wi-Fi kartımın modelini, bağlantı türünü ve soket yapısını inceledim. Elde ettiğim bilgilere göre, kartım iki adet antene sahip olup Mini PCI-e bağlantı arayüzünü kullanmaktadır. Konnektörlerin ise MHF4 tipi olduğunu tespit ettim. Mevcut Wi-Fi kartımın teknik özelliklerine dair daha fazla bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

Intel Wireless-N 7260 Teknik Özellikler

Ancak, Mini PCI-e bağlantı türüne sahip olmam nedeniyle, piyasada yaygın olarak bulunan Wi-Fi 6 destekli kartları kullanamayacağımı öğrendim. Bunun sebebi, yeni nesil Wi-Fi kartlarının genellikle M.2 bağlantı arayüzünü kullanıyor olmasıdır. Bu konuda tam bilgi sahibi olmadığım için sizlerin yönlendirmesine ihtiyacım var.

Bu doğrultuda birkaç sorum bulunuyor:

1. Mini PCI-e bağlantı türüne sahip bir dizüstü bilgisayar için önerebileceğiniz en iyi Wi-Fi kartı hangisidir?
  2. Mevcut şartlar altında, Wi-Fi 6 destekli bir kart kullanmam mümkün müdür?
  3. Mini PCI-e'den M.2'ye dönüştürücü kullanarak Wi-Fi 6 kartlarını kullanmak teknik olarak mümkün müdür ve mantıklı bir çözüm olur mu?
  4. Intel harici markalar güvenilir midir?
  5. Satın almayı düşündüğüm modeller bunlar: MPE-AXE3000H, Intel AX200 veya AX210, Killer AX1650, Intel 7260AC, Intel 8265NGW. Siz benim yerimde olsanız bu modellerden bir tanesini alır mıydınız?
Konu hakkında bilgi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-02-17 at 13.34.08.jpeg
    WhatsApp Image 2025-02-17 at 13.34.08.jpeg
    210 KB · Görüntüleme: 22

Technopat Haberler

Geri
Yukarı