Çözüldü PCI-e ekran kartı kablosu anakarta güç vermek için takılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

azzam

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar yeni anakart aldım güç girişi 8+8 şeklinde, ama benim güç kaynağımda anakart CPU güç çıkışı 8+4 şeklinde. Acaba ekran kartı güç kablosunu anakart güç kablosu olarak taksam çalışır mı?

Çözüm
Takılmaz, zorlayıp takarsanız yakarsınız kartı, 8+4 takın işlemci için fazla bile, 4 pin boş kalsın.
Ama işlemci Intel 14700KF yeterli güç sağlar mı ki? Ankarta da 8+4 takılamıyor 8+8 şeklinde çünkü. Örnek resim ektedir.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2023-11-01 saat 21.54.19_7a410cd2.jpg
    116,5 KB · Görüntüleme: 93
Başkan çok sağ ol 8+8 olarak takabildim. Bende CPU kablosu 8 ve 4+4 şeklindeydi. İşlemciye yakın olan sokete 8 PIN'i takınca diğer 4+4 diğer sokete takınca, kısacası yerlerini değiştirince oldu hepsi.

Başkan çok sağ ol 8+8 olarak takabildim. Bende CPU kablosu 8 ve 4+4 şeklindeydi. İşlemciye yakın olan sokete 8 PIN'i takınca diğer 4+4 diğer sokete takınca, kısacası yerlerini değiştirince oldu hepsi.

Evet tek 8 pin varsa 4+4 oluyor, 2 tane 8 pin varsa biri tek parça, diğeri 4+4 oluyor.

Başkan tek bir sorun kaldı. Anakart Z690 serisi, işlemci ise yeni nesil, BIOS güncellemesi için en yeni sürüm BIOS'u flash belleğe yükledim. Anakartın arka kısmında bulunan BIOS flash yazan yere taktım butona tıkladım ama bir türlü güncelleme yapamadım. Bunu anlatan bir video falan var mıdır acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…