PCI-e gen3 anakarta gen 4 SSD takmak mümkün mü?

Bütçe
3000

uygarfurkan

Centipat
Daha fazla  
RAM
2x8
İşlemci
AMD Ryzen 5 2600
PCI-e gen 3 destekleyen anakartımda gen 4 Kingston KC3000 M.2 SSD takmak istiyorum. 16 slot olduğu için 16 GB/sn kullanabileceğimi okudum ama ekran kartım da PCI-e portuna takılı değil mi? Datasheet'de X16 slot yazıyor ama ne kadarını kullanıyorum. M.2 SSD kullanabiliyor muyum bu anakartla? Ne kadar hız alırım? Yardımcı olabilir misiniz?

Anakart: MSI B450M Pro- M.2 V2 (MS-7B84)
CPU: AMD Ryzen 5 2600.
GPU: Sapphire Nitro+ Radeon RX 590.

Dosya Ekleri

• datasheet.PNG
    36,4 KB · Görüntüleme: 42
M2 SSD'leri X16'ya takılmıyor.
X16 ekran kartları için daha çok ama aparat ile takabilirsiniz. Kendi M2 girişi Gen 3 ise Gen 3'ün maksimum hızında çalışır, o kadar.
Gen 3'ün hızı ise 4 GB/s.

Normal SATA SSD hızında çalışır almaya değmez.

Bende aynı şekilde kullanıyorum PCI-e 4.0 SSD PCI-e 3.0 bir girişe takılı. Normalde 7000 okuma 6500 yazma hızı var ama 3500e 3000 görüyorum çünkü PCI-e 3.0 bu kadar verebiliyor. İlerde anakart yükseltirim diyerek bu SSD'yi aldım.

Normal SATA SSD hızında çalışır almaya değmez.

Gen 3 M.2 girişine takacak sanırım arkadaş.
Gen 3 girişi de 4 GB filan hıza çıkıyor, yani nasıl 500 MB/s olsun?

@He stole my money Konu sahibi soruyu pek düzgün yazamamış, PCIe denince (galiba) SSD'yi ekran kartı slotuna takılıyor zannetmiş, eğer M.2 SATA SSD ise SATA hızlarını alır, M.2 PCIe SSD ise en yüksek desteklenen hızları alır.

Ekran kartının x16 desteği vardır ama anakartta m2 slotunda yoksa PCI-e 4.0 değildir zaten. Bende KC3000 kullanıyorum ama PCI-e 3.0 destekliyor anakart.
Arkadaşa bende aynısı söyledim.

KC3000'i gidip GEN 3 slota takacak ve 3-4gb hızda kullanacak işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…