Çözüldü PCI-e güç kablosu nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Synth3x

Kilopat
Daha fazla  
Uzun zaman önce tanıdık birinden az kullanılmış 2. el bir PC aldım. Aldığım kişi nedendir bilmem, ekran kartına güç vermek için mortex kablo kullanmış. Ben de o öyle kullanıyor diye bu şekilde devam ettim. Fakat bu kablo sürekli erimeye başladı sürekli yenisini alıyordum. Eskiden açtığım bir konuda neden gücü ekran kartına PCI-e güç kablosu ile vermiyorsun demişti. Ben de yok sanıyordum ve tam olarak ne işe yaradığını bilmiyordum. Bugün kablonun neden sürekli yandığına bakmak için kasanın içini iyice inceledim. Şans eseri karşıma PCI-e yazan 6+2p bir kablo çıktı. Ekran kartıma taktım ve sorunsuzca yeşil ışık yanıp PC açıldı. Fakat oyun açarsam sorun çıkarır mı diye içime şüphe düştü.

Bu kablo asıl ekran kartıma güç veren kablo ise kullandığım mortex kablo neydi? Bu kablonun da mortex kablosu gibi yanma olasılığı var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Molex de PCI-E gibi bir güç kablosudur ancak PCI-E kadar güç veremez. O yüzden pinler eriyordur. PCI-E kullanın daha güvenli. 6+2 150Watt güç verebilir PCI portun kendisi de 75W verebiliyor yani 225-30 watt'a kadar güvenebilirsiniz. Molex sadece 54W verebiliyor bu yüzden de erimiş.
Molex de PCI-E gibi bir güç kablosudur ancak PCI-E kadar güç veremez. O yüzden pinler eriyordur. PCI-E kullanın daha güvenli. 6+2 150Watt güç verebilir PCI portun kendisi de 75W verebiliyor yani 225-30 watt'a kadar güvenebilirsiniz. Molex sadece 54W verebiliyor bu yüzden de erimiş.

Çözüm
Anladım dostum teşekkürler. Merak ettiğim şey aldığım kişi neden PCI-E varken dönüştürücü kullanmış, ilginç.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı