PCI-E Hat Sayısı Nedir?

BoGande

Hectopat
Daha fazla  
GTX 1080 SLI için en azından Intel i7 6850K işlemci tavsiye ediyorum. PCI-E hat sayısı onda yeteri kadar var. 6700K'da SLI için yeterli sayıda PCI-E hattı yok.

Özür diliyorum konu ile alakasız olacak ama bu PCI-E hat dediğimiz tam olarak nedir ve nasıl fark ediyoruz?

Özür diliyorum konu ile alakasız olacak ama bu PCI-E hat dediğimiz tam olarak nedir ve nasıl fark ediyoruz?
PCI-E hattı işlemcinin ekran kartına ayırdığı veri otobanıdır denebilir. Düşünün bir şeritlik otobandan tek araç mı daha hızlı geçer yoksa 2 araç mı? (Biraz saçma bir örnek oldu ama kusura bakmayın.)

Her işlemcinin sitesinde kaç PCI-E hattına sahip olduğu yazar. Ek olarak sistem toplama rehberlerinde genellikle belirtiliyor. Bunun dışında Sosyal'de buna cevaben konular mevcut. Örneğin Intel i7 6700K işlemcide 16 PCI-E hattı var. Yani SLI (çoklu Nvidia ekran kartı) yapmak istediğimizde ekran kartları x16 + x16 şeklinde çalışması gerekirken, bizim elimizde toplam 16 olduğu için x8 + x8 şeklinde çalışıyor. Kısıtlanmış oluyor bir nebze. Ancak alıntı yaptığınız mesajdaki Intel i7 6850K işlemcide 40 PCI-E hattı mevcut. Yani x16 + x16 çift ekran kartı için yeterli sayı var, bunun yanında 8 hat daha kalıyor bize. Bu 8 hattı da M.2 SATA gibi PCI-E üzerinden beslenen SSD'ler için kullanabiliriz. Çoklu donanım kullanılacak sistemlerde PCI-E hat sayısının fazla olması gerek. Intel i7 6800K işlemcide 28 PCI-E hattı var. SLI için tam olarak yeterli olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…