Anıl Budak
Megapat
Eski sistemime birkaç güncelleme yapmıştım. Buna kasa dahildi ama nedense USB 3.0 portları her şeyi doğru takıp, sürücüleri güncel tutsamda çalışmıyordu. Araştırdığım kadarıyla (şimdi yapıyorlar mı bilmiyorum.) HP kendi anakartlarındaki USB 3.0 portlarını kendine has yapıyormuş. HP'nin böyle cins cins huyları varmış. Hatta kasanın da USB 3.0 kablosu yalnız HP anakartlar için çalışıyormuş. Neyse ben de Reddit'te araştırdım. Millet "PCI-E to USB 3.0 Adapter" öneriyordu. Anakartta da boşta X1 portu var mantıklı geldi. AliExpress'ten buldum 30 TL yaklaşık olarak ama yazıda denetleyici vs. yazıyor anlamadım.
Bu yazıyor Türkçe versiyonunda "PCI-E Express USB 3.0 19 pinli Konnektör ve pin SATA güç Genişletme Denetleyici Adaptör Kartı Kartlar Eklemek veya Dizüstü bilgisayar".
İngilizce versiyonunu bulamadım. Ürünün kendisi şu: AliExpress Mobile - Global Online Shopping for Apparel, Phones, Computers, Electronics, Fashion and more
Kartın arkasında hiç USB portu yok ama USB 3.0 girişi var. Bu ürün benim aradığımdan farklı bir şey değil değil mi? Denetleyici vs. diyor ne bileyim USB'nin çalışıp çalışmadığını anlamak için olmasın? Ürünü satın aldım ama kargoya verilmedi daha. İptal edebilirim yani. Kısacası bu ürün benim aradığım şey mi?
Bu yazıyor Türkçe versiyonunda "PCI-E Express USB 3.0 19 pinli Konnektör ve pin SATA güç Genişletme Denetleyici Adaptör Kartı Kartlar Eklemek veya Dizüstü bilgisayar".
İngilizce versiyonunu bulamadım. Ürünün kendisi şu: AliExpress Mobile - Global Online Shopping for Apparel, Phones, Computers, Electronics, Fashion and more
Kartın arkasında hiç USB portu yok ama USB 3.0 girişi var. Bu ürün benim aradığımdan farklı bir şey değil değil mi? Denetleyici vs. diyor ne bileyim USB'nin çalışıp çalışmadığını anlamak için olmasın? Ürünü satın aldım ama kargoya verilmedi daha. İptal edebilirim yani. Kısacası bu ürün benim aradığım şey mi?
Son düzenleyen: Moderatör: