PCI-e X1 M.2 SSD'yi görmedi

yashi

Decapat
Daha fazla  
RAM
Crucial Ballistix 16GB (2x8) 3000MHz DDR4 CL 15
SSD veya HDD modeli
Kioxia exceria 500 gb lrc10z500g
Ekran kartı
Palit RTX3060 StormX 12GB 192Bit GDDR6(LHR)
Anakart
Biostar H510MH/E 2.0 DDR4 3200 S+V+GL LGA1200
İşlemci
Intel Core i5 11400F 2.6 GHz 4.4 GHz 12MB LGA1200P
Merhaba 1 ay kadar önce bilgisayar aldım, fakat SSD 480 GB olduğu için yükseltme gereği duydum ve anakartımda PCI-e X1 3.0 olduğunu öğrenince iyi performans alacağımı düşünüp uyumlu soket ve SSD alıp monte ettim fakat bilgisayarı açtığımda SSD'yi görmedi bende internetten araştırmadan BIOS'tan bir şeyler yapmaya çalıştım fakat elime yüzüme bulaştırdım PC açılmadı daha sonra BIOS pilini söktüm taktım şimdi ekran geldi fakat siyah ekran sağ alt köşede alt tire öylece duruyor ne yapmalıyım yardım eder misiniz?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    103,6 KB · Görüntüleme: 74
Adaptör mü taktınız? Böyleyse söküp deneyin.

Çok teşekkür ederim ama bunu takıp extra bir alan oluşturmak istiyorum kendime bunu nasıl yapabilirim BIOS ayarları nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında sizin anakartta sıkıntı olmaması lazım. Zaten M.2'ler de PCI Express üzerinden çalışabiliyor. Belki adaptör kaynaklı olabilir. Eski anakartlarda bazen Mod gerekiyor.

Aslında sizin anakartta sıkıntı olmaması lazım. Zaten M.2'ler de PCI Express üzerinden çalışabiliyor. Belki adaptör kaynaklı olabilir. Eski anakartlarda bazen mod gerekiyor.

Yani taktığım zaman direkt görmesi lazım ama biraz BIOS'u karıştırınca taktığım SSD'nin ismini falan gördüm sıkıntı olsaydı onu da görmezdim herhalde değil mi?

Mantıklı hocam. O zaman söküp deneyin. Açılırsa buna göre bakarız.

Mantıklı hocam. O zaman söküp deneyin. Açılırsa buna göre bakarız.

Hocam sökünce PC açılıyor, takınca siyah ekran da kalıyor, ben anlamadım BIOS'tan ayar lazım bence ama tam bilmiyorum ne yapacağımı yardımcı olursan çok sevinirim. Not: Fotoğraf sökülmüş hali şu an BIOS ekranında bekliyorum.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    184,6 KB · Görüntüleme: 114
Normalde direkt olması lazım. Belki de adaptör sıkıntılı.

Evet hocam. Fişten çekik olarak yapın. Adaptörün de parlak olan soketini yumuşak bir silgi ile temizleyip takabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…