PCI-e X16 portu M.2 SSD görmüyor

merttelli

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba ASUS B450 m Plus Gaming ana kartımda bir tane M.2 SSD slotu var eski M.2 SSD mi 1 TB ile değiştirip PCI-e dönüştürücü kart aldım ve eski M.2 SSD'mi kart ile anakart üzerindeki PCI-e slotuna taktım. Bilgisayarı açınca anlık mavi bir ışık yanıp sönüyor kartın üzerinde sürekli sabit kırmızı ışık yanıyor. BIOS menüsünde gözükmüyor disk yönetiminde gözükmüyor. Ben bunu nasıl aktif hale getirebilirim?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-09-13 185750.jpg
    Ekran görüntüsü 2024-09-13 185750.jpg
    50,2 KB · Görüntüleme: 28
Merhaba ASUS B450 m Plus Gaming ana kartımda bir tane M.2 SSD slotu var eski M.2 SSD mi 1 TB ile değiştirip PCI-e dönüştürücü kart aldım ve eski M.2 SSD'mi kart ile anakart üzerindeki PCI-e slotuna taktım. Bilgisayarı açınca anlık mavi bir ışık yanıp sönüyor kartın üzerinde sürekli sabit kırmızı ışık yanıyor. BIOS menüsünde gözükmüyor disk yönetiminde gözükmüyor. Ben bunu nasıl aktif hale getirebilirim?

Dönüştürüce de sıkıntı olabilir mi?

Sol alttaki Windows simgesine sağ tıklayıp Disk Yönetimine girin, orada ayrılmamış olarak görünüyor ise sağ tıklayıp yeni basit birim oluştur diyin.

Orada da görünmüyor ise sorununuz fizikseldir, disk, dönüştürücü veya x16'da sorun vardır.

Dönüştürüce de sıkıntı olabilir mi?
sanmıyorum ışıkları yanıyor ama bir ihtimal dediğin olabilir

Sol alttaki Windows simgesine sağ tıklayıp Disk Yönetimine girin, orada ayrılmamış olarak görünüyor ise sağ tıklayıp yeni basit birim oluştur diyin.

Orada da görünmüyor ise sorununuz fizikseldir, disk, dönüştürücü veya x16'da sorun vardır.
disk yöneticisi bios aygıt yöneticisi hiçbir yerde gözükmüyor

sanmıyorum ışıkları yanıyor ama bir ihtimal dediğin olabilir

disk yöneticisi bios aygıt yöneticisi hiçbir yerde gözükmüyor
O zaman sorununuz donanımsal. Bende x1 dönüştürücü ile 2. ssdyi kullanıyorum, mavi ışık sabit yanıyor ve çoğunda böyle olmalı diye biliyorum. Aldığınız dönüştürücünün tam marka modelini paylaşır mısınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı