PCI Express 2.0 ile 3.0 Arasındaki Farklar Nelerdir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Flaming0

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Veteriner Hekim
PCI Express 2.0 ile 3.0 arasındaki fark nedir? Oyunlarda bu farkın etkisi nedir, ne kadardır?

Neredeyse hiç fark yok aralarında performans bakımından. Ancak çift GPU'lu bir ekran kartını olacak ki 2.0 size dar boğaz yapsın. Öte yandan 3.0 portuna 2.0, 2.0 portuna da 3.0 kart takılabilir.

Neredeyse hiç fark yok aralarında performans bakımından. Ancak çift GPU'lu bir ekran kartını olacak ki 2.0 size dar boğaz yapsın. Öte yandan 3.0 portuna 2.0, 2.0 portuna da 3.0 kart takılabilir.

Çift gpu'lu ekrankartlarına bir örnek verebilir misiniz? Ben m5a97 evo r2.0 kullanıyorum. Bu anakarta darboğaz yaptırıcak bir ekrankartının olduğunu duymak gerçekten şaşırtıcı.

Çift ekran kartı genelde oyunlar için lazım olmaz zaten. Render işlemleri için iki adet render ekran kartı koyarsan tam performans alamayabilirsin doğal olarak. PCI'ın 3.0 olması tek ekran kartında pek performans düşüşü yaratmaz, anlaşılmaz da. Ancak ikinci ekran kartını taktığında zaten kafadan alabileceğin artı performans +%60/70 olabileceği için eğer 2.0 kullanıyorsan çift ekran kartı toplam performansı +%50'ye kadar düşecektir. Yani tek ekran kartı takacaksan ve oyun oynayacaksan 3.0 peşine düşmek gereksiz kalır biraz.

AMD sisteme ve GTX770'e sahibim, merakımdan sormuştum, cevaplarınız için teşekkür ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…