PCI Express 2.0 ile 3.0 uyumu

Burak Güngör

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ;

Vatan bilgisayarda böyle bir sistem önerdiler.

Sistem hoşuma gitti fakat internetten donanımlara baktığımda böyle bir duruma rastladım. Birince PCI Express 2.0 diğerinde ise 3.0 yazıyor bu anakartla ekran kartı birbirine uyarmı yoksa değiştirmemmi gerekiyor?

Bu sistemi daha önce alanlar oldu. Yani aynı ekran kartını ve ana kartı. Ancak sizin bütçeniz ne kadar? Ne iş için kullanılacak. Bu sistemin ekran kartı biraz düşük kalmış. Oyun için ise 16 GB Ram oldukça fazla. 8350'de aynı şekilde.

Değiştirmen gerekmiyor. İçin rahat olsun. Anakart ile ekran kartı uyumlu. :)

Teşekkürler

- - - Güncellendi - - -

Bu sistemi daha önce alanlar oldu. Yani aynı ekran kartını ve ana kartı. Ancak sizin bütçeniz ne kadar? Ne iş için kullanılacak. Bu sistemin ekran kartı biraz düşük kalmış. Oyun için ise 16 GB Ram oldukça fazla. 8350'de aynı şekilde.

Oyun amaçlı kullanıcam ama öyle crysis felan pek oynamıyorum ben. Oynayacağım oyunda multiclient yapıcam, yani ram e yüklenicem bu yüzden ram ve işlemci yüksek. Ekran kartı bu şekildede benim için yeterli.

Oyun amaçlı kullanıcam ama öyle crysis felan pek oynamıyorum ben oynayacağım oyunda multiclient yapıcam yani ram e yüklenicem bu yüzden ram ve işlemci yüksek ekran kartı bu şekildede benim için yeterli

Yapma etme hocam. Legal oyna. :D Multi varsa hilede vardır şimdi. Şaka şaka iyi oyunlar. :D Oyun nedir bilmiyorum ama multiclient için FX4100 bile çok iyi. :D

AMD işlemci destekleyen anakartlarda PCI Express 3.0 desteği yoktur. Ekran kartını taktığında 2.0 olarak çalışacaktır. Performans anlamında gözle görülür bir düşüş yaşanmaz. Gönül rahatlığıyla alabilirsin :)

Dostum sistem güzel. İşlemci ve bellek boyutu düşürülüp ekran kartına verilebilirdi para ancak bana lazım diyorsan sen bilirsin. Lakin Ramleri değiştirmeni tavsiye ederim. 1866Mhz destekliyor işlemcin. O yüzden şunlar olabilir; 16 GB - 8 GB.

Dostum sistem güzel. İşlemci ve bellek boyutu düşürülüp ekran kartına verilebilirdi para ancak bana lazım diyorsan sen bilirsin. Lakin Ramleri değiştirmeni tavsiye ederim. 1866Mhz destekliyor işlemcin. O yüzden şunlar olabilir; 16 GB - 8 GB.

Bak ona hiç dikkat etmemiştim fiyatlar da aynı, çok sağol hatırlatma için :)

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı