Çözüldü PCI Express 3.0 kart PCI-e 2.0 girişine takılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kutay Tokay

Centipat
Herkese selamlar. Yardım almak istediğim konu şudur;

Bilgisayarım biraz eski bir bilgisayar ve biraz yükseltme yaptım RAM PSU vs gibi. Ekran kartını yükseltmek için R7 240 almıştım ancak taktığımda görüntü gelmemişti.

Şimdi ise bir ekran kartı almak istiyorum ve almak istediğim kart MSI GeForce GT710 1GB GDDR3'tür. Anakart modelim ise Foxconn H67MXV. Sorum şu ki ekran kartı PCI Express, PCI Express 2.0 or PCI Express 3.0 girişlerini destekliyor ancak benim anakartım PCI-e v2.X destekliyor. Benim alacağım bu kart bu anakarta uyar mı? Yanıtlarınızı bekliyorum. Uymazsa bu fiyat civarına alabileceğim başka bir kart var mıdır? Şu anki kullandığım kart ATI Radeon HD4600. anakartımın ve almak istediğim ekran kartının özelliklerinin bulunduğu linki aşağıya bırakıyorum. İyi günler.

GT710: EVGA GeForce GT 710 1GB (Single Slot, Low Profile)

H67MXV: Foxconn H67MXV motherboard for PC Gaming by Foxconn

Çözüm
Anakartınız düşündüğünüz kadar eski değil. Yeni nesil ekran kartlarını bile takabilirsiniz. Tabii işlemci darboğazını ve güç kaynağınızı hesaba katmak şartıyla.

Sorunuza gelirsek, evet takabilirsiniz. Ancak GT710'a para vermek yerine evde yakıp ısınabilirsiniz o parayla :) Demek istediğim o karta para verdiğinize bile değmez.

Siz ilk önce tüm sistem özelliklerini belirtin biz ona göre tavsiye yapalım.
Anakartınız düşündüğünüz kadar eski değil. Yeni nesil ekran kartlarını bile takabilirsiniz. Tabii işlemci darboğazını ve güç kaynağınızı hesaba katmak şartıyla.

Sorunuza gelirsek, evet takabilirsiniz. Ancak GT710'a para vermek yerine evde yakıp ısınabilirsiniz o parayla :) Demek istediğim o karta para verdiğinize bile değmez.

Çözüm

Yanıtınız için teşekkür ederim. :)
  • İşlemci; i5 2400 3.1Ggz
  • Anakart: Foxconn H67Mxv/H61Mxv
  • RAM: 2 Tane 4 GB DDR3
  • Ekran kartı: ATI Radeon HD4600 1GB VRAM
  • PSU Regular 300W / Peak 350W.

İşlemciniz GTX 750 TI tarzı kartlara yetecek kadar güçlü. İkinci el GTX 750 TI/650 tarzı ekran kartlarına bakmanızı öneririm. GT710'dan onlarca kere daha iyi performans verir oyunlarda :)

Ancak burada asıl sorun güç kaynağınız. Muhtemelen çok eskidir ve üzerinde yazan gücü bile veremiyordur. Bu durumda güç kaynağı değişimi de gerekir bu tarz bir ekran kartına.

Bütçenizi de söylerseniz eğer ona göre yardımcı olayım.

İşlemciniz GTX 750 Ti tarzı kartlara yetecek kadar güçlü. İkinci el GTX 750 TI/650 tarzı ekran kartlarına bakmanızı öneririm. GT710'dan onlarca kere daha iyi performans verir oyunlarda :)

Ancak burada asıl sorun güç kaynağınız. Muhtemelen çok eskidir ve üzerinde yazan gücü bile veremiyordur. Bu durumda güç kaynağı değişimi de gerekir bu tarz bir ekran kartına.

Bütçenizi de söylerseniz eğer ona göre yardımcı olayım.

Aslında PSU'mu birkaç sene önce almıştım, kasayla birlikte gelen PSU o değil. Onu attım zaten :D. Bütçem 350TL civarı, öğrenciyim malum :( PSU'mu da maalesef değiştiremem sanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı