PCI Express 3.0 portuna M.2 SSD takılır mı?

M.2 soketi varsa takabilirsin yoksa M.2 takılabilen dönüştürücü soketlerden alabilirsin ama hızın düşer o zaman da anlamı kalmaz. Yerinde olsam muhtemelen anakart alırdım, zaten ucuz parçalar.

Dönüştürüler var onlar ile yapılabilir direkt olarak kesinlikle M.2'yi sokete sokmayın.

Link paylaşmak yasak mı bilmiyorum ama gen 3 bir M.2'de biraz performans kaybı olacaktır arkadaşında dediği gibi 3000mb/s yazıyorsa 2300 le yazar arkadaşın dediği gibi. Farkı hissedeceğinizi sanmıyorum.

Son düzenleme:
M.2 soketi varsa takabilirsin yoksa M.2 takılabilen dönüştürücü soketlerden alabilirsin ama hızın düşer o zaman da anlamı kalmaz. Yerinde olsam muhtemelen anakart alırdım, zaten ucuz parçalar.
Saolun hocam, M2 soketi sanırım yok, linkte attığım sitesinde yazmıyor. Anakart alsam, işlemci de almam lazım, şuanlık bu bilgisayara sadece ssd lazım. Günlük kullanım için idare ediyor. İleride yeni alacağım kasaya takayım diye M.2 istiyorum, dönüştürücüler diske zarar vermez değil mi?

Hızı düşse de SATA SSD'den her türlü çok daha hızlı olacak. Ugreen dönüştürücü 460 tl amazonda. Dönüştürücü diske veya anakarta zarar verir mi ondan çekiniyorum. Bir de, PCIe yerine SATA -> M.2 dönüştürücü var mı?

Son düzenleme:
Vermez ama kalitelisini alman lazım. Hızı yavaşlattığı da doğru değil PCIe 4.0 X4 M2 alırsan PCIe 3.0 X16 yuvasında 7000 gibi hızları görebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…