Benim anakartınım tanıtımında pcı express için böyle diyor pcı express 2 mi bu 3 mü çünkü altında 2.0 felan yazıyor anlamadım biri yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Arkadaş Google'ada arama yapmak isteseydi sorusunu burada sormazdı hocam. Böyle kopyala yapıştır cevapları sevmem.
@mehmet taha , anakart modelinizi söyleme zahmetinde bulunursanız PCI Express desteğini belirtiriz. Her halükarda 2.0 da olsa 3.0 da olsa darboğaz yapmaz.
Anakartın tam modelini söylemeniz bizim daha kolay bir çözüm bulmamızı sağlayacaktır. Verdiğiniz bilgiden anladığım bu anakarta Ivy Brigde yani 3. nesil işlemcilerden daha eski nesil bir işlemci takarsanız PCI-E portunun 2.0 versiyonu olarak çalışacağıdır. Ivy Bridge bir işlemci takarsanız da PCI-E 3.0 olarak çalışır denmek istemiş.
Sağlama olsun diye Ivy Bridge'in en üst düzey işlemcilerinden olan i7 3770K ile daha önceki nesil bir işlemci olan i7 2600k'nin PCI-E sürümlerine Intel'in sitesinden baktım ve PCI-E 3.0'ın Ivy Bridge ile desteklenmeye başladığını gördüm.
Özet: Ivy Bridge ile 3.0; daha eskisiyle 2.0 destekler. Performans sıkıntısı işlemci darboğazı olmadığı sürece olmaz.
öncelikle hata yaparsam yazarken affola şimdiden özür dilerim.
anakartım:ecs h61h2-m17
ram:4gb
işlemci:i5 3470
öncelikle 2 seçenek arasında kaldım şimdi ben gtx 950,8 gb ram,güçkaynağımı alayım yoksa gtx 960 ve güç kaynagımı alayım şimdiden sayıgılar bu arada anakartımın PCI-E Express 3.o mı oldugunu söylerseniz çok sevinirim lütfen cevap verirseniz teşekkür ederim.saygılar RECEP ABİ..
şimdiki ekran kartım hd 7350 saygılar..
PCI-E 3.0 destekler. Bence PSU ve GTX 960 alın. Belleği sonra da yükseltebilirsiniz. RX 480'in fiyatı ile GTX 960'ın fiyatı da yakın ise RX 480 alınız.