Çözüldü PCI Express 4.0 ekran kartları 3.0 destekli anakarta takılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Echo77

Hectopat
Daha fazla  
Benim anakartım EX-A320M-Gaming anakart ve PCI-Express 3.0 destekli. RTX 3060 almayı düşünüyorum ve bu ekran kartı PCI-Express 4.0 destekli performans kaybı yaşar mıyım?

Tamam, sorgulamak haddime değil ancak sadece konu başlığını Google'da aratınca bile yanıta ulaşabiliyordunuz:
1643911721322.png

Kayda değer bir kayıptan kastınızı biraz açabilir misiniz ?

Çok mu fazla performans kaybı oluyor % kaç mesela bilmediğimden soruyorum
Ben örneğin 3060-3060 ti gibi kartların pci-ex. 3.0 ve 4.0 anakartlarda oyun karşılaştırma videolarını izlemiştim neredeyse hiç kayıp yok hocam. Youtube da izleyebilirisiniz bu tür videoları. @Echo77

Ben örneğin 3060-3060 ti gibi kartların pci-ex. 3.0 ve 4.0 anakartlarda oyun karşılaştırma videolarını izlemiştim neredeyse hiç kayıp yok hocam. Youtube da izleyebilirisiniz bu tür videoları. @Echo77
RX6600 için pci 3.0 anakartla birlikte verdiği performansla ilgili video aradım ama bulamadım sadece 6600xt modeli için çekmişler o tarz videoları.RX6600 ekran kartını msi B450 anakart ile kullanırsam performans kaybı olur mu ?

RX6600 için pci 3.0 anakartla birlikte verdiği performansla ilgili video aradım ama bulamadım sadece 6600xt modeli için çekmişler o tarz videoları.RX6600 ekran kartını msi B450 anakart ile kullanırsam performans kaybı olur mu ?
Bu video da 6600 XT de bile 2 fps felan kayıp görülüyor oyunlarda, kaldı ki düz 6600 de bundan daha fazla kayıp olmayacaktır diye düşünüyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video da 6600 XT de bile 2 fps felan kayıp görülüyor oyunlarda, kaldı ki düz 6600 de bundan daha fazla kayıp olmayacaktır diye düşünüyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben baya bilgisizim bu konularda kartın modeli daha düşük olduğu için mi böyle dediniz daha üst model bi kart olursa fps kaybı artıyor mu ? Konudan ilgisiz fazla soru sorduğum için kusura bakmayın denk gelmişken sorayım dedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı