PCI Express ile harici ekran kartı bağlama

mehmetmlcr

Decapat
Herkese merhaba, masaüstü PCI-e üzerinden harici ekran kartı bağlamak istiyorum. Acaba harici ekran kartını bağladığımda iki ekran kartını da ortak bir şekilde kullanabilir miyim, yoksa tek bir ekran kartını mı kullanabilirim?

Herkese merhaba, masaüstü PCI-e üzerinden harici ekran kartı bağlamak istiyorum. Acaba harici ekran kartını bağladığımda iki ekran kartını da ortak bir şekilde kullanabilir miyim, yoksa tek bir ekran kartını mı kullanabilirim?
Anladığım kadarı ile masaüstü PC'ye Ekran kartı bağlamayı düşünüyorsunuz. Nvidia ve AMD'de bu özellik var.

Anladığım kadarı ile masaüstü PC'ye Ekran kartı bağlamayı düşünüyorsunuz. NVIDIA ve AMD'de bu özellik var.

Açıkcası şu an bağlı bir ekranım zaten var fakat bilgisayarımın grafik gücünü arttırmak adına PCI-e üzerinden harici bir ekran kartı takmak istiyorum. Sadece PCI-e üzerinden taktığım ekran kartı ile şu anda kullanıyor olduğum ekran kartı arasında bir sorun çıkar mı diye bir merak içerisindeyim.

Açıkcası şu an bağlı bir ekranım zaten var fakat bilgisayarımın grafik gücünü arttırmak adına PCI-e üzerinden harici bir ekran kartı takmak istiyorum. Sadece PCI-e üzerinden taktığım ekran kartı ile şu anda kullanıyor olduğum ekran kartı arasında bir sorun çıkar mı diye bir merak içerisindeyim.
Hayır kesinlikle çıkmaz.

Anakart'ın ne? Kaç PCI-e slotun var? Şu an da zaten kullandığın ekran kartın hangi marka model? Aynı anda ikisini de kullanmak istiyorsan SLI özelliği olan ekran kartlarından kullanmak gerek.

Anakart'ın ne? Kaç PCI-e slotun var? Şu an da zaten kullandığın ekran kartın hangi marka model? Aynı anda ikisini de kullanmak istiyorsan SLI özelliği olan ekran kartlarından kullanmak gerek.
Arkadaşın iGPU ya da APU'su var ilk önce düzgün okuyalım. İkinci olarak Anakartı ya da PCI slotu sayısı kesinlikle etkilemez bu durumda. Lütfen doğru bilgi verebilmek için önce doğru anlayalım.

Arkadaşın igpu ya da APU'su var ilk önce düzgün okuyalım. İkinci olarak anakartı ya da PCI slotu sayısı kesinlikle etkilemez bu durumda. Lütfen doğru bilgi verebilmek için önce doğru anlayalım.

Gayet düzgün okudum ben merak etmeyin. Ayrıca slotuda gayet etkiler. Çoklu ekran kartı desteği olmayan anakarta ne yapmayı düşünüyorsun?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı