Çözüldü PCI Express slotu uzatma kablosu ile çalışır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Postnuka

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,
ASUS X470 Prime anakartım var. 3 adet PCI Express slotu var bu anakartta. Bugün 2. ekran kartını (ASUS ROG RTX 2080 Ti) taktım. Ancak 2. ekran kartı 3. PCI Express soketini kapattı. Bu slota VR için Gigabit Wi-Fi kartı takılıydı öncesinde ama artık slot kapandığı için takamıyorum.
Acaba PCI Express uzatma kablosunu, ekran kartının altında kalan slota takarak faal hale getirebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
ASUS X470 Prime anakartım var. 3 adet PCI Express slotu var bu anakartta. Bugün 2. ekran kartını (ASUS ROG RTX 2080 Ti) taktım. Ancak 2. ekran kartı 3. PCI Express soketini kapattı. Bu slota VR için Gigabit Wi-Fi kartı takılıydı öncesinde ama artık slot kapandığı için takamıyorum.
Acaba PCI Express uzatma kablosunu, ekran kartının altında kalan slota takarak faal hale getirebilir miyim?
Çalışır.

Evet. Riser adı verilen özel kablo ile PCI-e uzatılabilir.
Moderatör başlığı değiştirmiş :) Sorum çalışıp çalışmaması değil. Yanlış ifade ettim. Ekran kartının fan bölümü slotun üzerine geliyor. Bu durumda elimdeki wifi kartı takılamıyor. Riser kablosunun yüksekliği yüzünden ekran kartını takarken bir sorun ortaya çıkar mı acaba? Çok spesifik bir soru ama problemim bu. :)

Moderatör başlığı değiştirmiş :) sorum çalışıp çalışmaması değil. Yanlış ifade ettim. Ekran kartının fan bölümü slotun üzerine geliyor. Bu durumda elimdeki Wi-Fi kartı takılamıyor. Riser kablosunun yüksekliği yüzünden ekran kartını takarken bir sorun ortaya çıkar mı acaba? Çok spesifik bir soru ama problemim bu. :)

Fotoğraf atarsanız daha iyi olur.

Moderatör başlığı değiştirmiş :) Sorum çalışıp çalışmaması değil. Yanlış ifade ettim. Ekran kartının fan bölümü slotun üzerine geliyor. Bu durumda elimdeki wifi kartı takılamıyor. Riser kablosunun yüksekliği yüzünden ekran kartını takarken bir sorun ortaya çıkar mı acaba? Çok spesifik bir soru ama problemim bu. :)
Tam da bu tip durumlar 90 derecelik Riser kablolar mevcut.

riser.jpg

Attığım örnek x1 için ancak araştırsanız x4 ve x16 için olanları da mevcut.

Fotoğraf atarsanız daha iyi olur.
Atayım.

IMG_20210609_163840.jpg
Tabii burada görünmüyor slot. Alttaki ekran kartının fan bölümünün altında kalıyor. Güç kaynağının hemen üstündeki arka çıkıştan slotun yerini çıkarabilirsiniz.
Esnek ve düşük profilli bir kablo gerekecek muhtemelen. Böyle bir sorunla karşılaşıp çözüm sağlayan var mı acaba?
Olmadı. Aliexpressden bulabildiğim en düşük profil riser kablosunu sipariş ettim. Yine olmuyor. Hatta pinlerin üzerinde koruyucu bir plastik parça vardı. Söktüm öyle denedim yine olmuyor.
Şimdi kasayı değiştirmeyi düşünüyorum. Ekran kartını yan koyup öyle deneyeceğim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı