"PCI\VEN_8086&DEV_06D3&CC_010601" sürücüsü nasıl bulunur?

214777

Kilopat
Arkadaşlar sürücüleri formattan sonra otomatik Windows Update kuruyor biliyorsunuz. En son sürüm kurmuyor herhalde. Fotoğrafa bakar mısınız 2006 gözüküyor sürücü tarihi. İnternete yazınca da sadece 2-3 sayfa çıkıyor nereden bulacağım bu tarz sürücüleri anlayamadım. En ufak detayına kadar manuel olarak güncel yüklemek istiyorum.
PCI\VEN_8086&DEV_06D3&CC_010601
Driver pack solution sayfasında her driverımı buluyor mesela. Ben bunu arattığımda neden kendi sitesi çıkmıyor?

Başka bir örnek daha 2006 gözüküyor.

Başlık yanlış. Ben böyle yazmadım. Bir bu sürücü için değil en ince sürücüye kadar elle yüklemek istiyorum. Her sürücüyü nasıl bulacağım ekran kartını yazınca tak diye çıkıyor Nvidia sitesi mesela. Ama ACPI sürücüleri mesela yanlış yüklendiğini düşünüyorum ama yazınca da çıkmıyor. Genel olarak hepsi için sordum.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    47,2 KB · Görüntüleme: 39
  • Adsı2z.png
    49,4 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Laptop kullanıyorum. Üreticiyi nasıl bulacağım ? Aygıt kodunu yazınca bile nasıl çıkmıyor anlayamıyorum.

Laptop kullanıyorum. Üreticiyi nasıl bulacağım ? Aygıt kodunu yazınca bile nasıl çıkmıyor anlayamıyorum.
CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve şu komutu yazıp ENTER tuşuna basın:

wmic bios get serialnumber

Daha sonra laptop markanızı ve sonuna bir de support yazıp Google'da aratın. Bu şekilde üreticinin resmi sitesine girin.

Örnek: HP Support, ASUS Support, MSI Support gibi

Orada bir seri numası girip aratacak bir bölüm göreceksiniz. Onu bulmak için de yukarıda dediğim gibi seri numarasını CMD'de şu komut ile bulacaksınız:

wmic bios get serialnumber

Daha sonra resmi sitesinde seri numarasını yazıp arattığınızda site direkt olarak zaten Sizin bilgisayarınızın modelini bulacaktır. Bu sayede driverlarını indirebileceksiniz.

Clevo'nun sitesinden sürücüleri bulabiliyorum fakat güncel değil onlar da.
Mesela burada kendi Control Center'ının bile 3.59 sürümü var. Burada 3.29 var en son. Tarihlere de bakarsan hep 2020 yılının sürücüleri.

19041 için güncel diyebiliriz.
Bunu nasıl öğrendin mesela ? Arkadaşlar lütfen balık vermeyin balık tutmayı öğretin Bu arada sadece bu sürücüye bağlı kalmayın. Başlık yanlış düzenlenmiş. Diğer sürücülerde de yeni sürümler var ama eski sürüm yüklenmiş. DriverPack solution sayfasında yeni sürücüler bulunabiliyor ama ben bunun kendi sitesine nasıl ulaşacağım onu soruyorum.

Son düzenleme:
Her şey açık aslında iletimde. Yine detaya ineyim:

Bunu nasıl öğrendin mesela? Arkadaşlar lütfen balık vermeyin balık tutmayı öğretin
"Sürüm numaraları Windows yapı numaralarına göre şekilleniyor."

Diğer sürücülerde de yeni sürümler var ama eski sürüm yüklenmiş.
"Tarihinin 2006 olduğuna bakma, sürüme bak."

Sürüme bakıldığında 19041 yazıyor. Yine üstte anlattığım mantık. Eski değil yani.

DriverPack solution sayfasında yeni sürücüler bulunabiliyor ama ben bunun kendi sitesine nasıl ulaşacağım onu soruyorum.
"Windows tarafından sağlanan SATA/AHCI kontrolcüsü sürücüleri genellikle sorunsuz bir şekilde çalışır."

Evet üreticinin kendi SATA/ACHI sürücüleri olabilir fakat Windows tarafından sağlananlar da sağlıklı bir şekilde çalışıyor. Bir sorun olmadığı sürece güncellenmesini önermem. Tecrübelerime göre bazen sorun çıkabiliyor.

Ek olarak DriverPack, Driver Booster gibi 3. parti yazılımlara itibar edilmesini önermiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…