PCI Wi-Fi kartı ve M.2 SSD aynı anda kullanamıyorum

Makaleler
10
Yer
İstanbul Avrupa
Daha fazla  
Meslek
Frontend Developer
Merhaba,
MSI Z370 Tomahawk anakartı üzerinde bir adet M.2 SSD ve bir adet PCI Wi-Fi kartı kullanıyorum bugün ikinci bir M.2 SSD eklemek istediğimde takabileceğim tek yer olan ikinci M.2 yuvasına taktığımda önce Wi-Fi kartı çalışmadı daha sonrasında tekrar söküp taktıktan sonra da SSD çalışmamaya başladı. Bunları ikisini aynı anda kullanabilmem mümkün mü? Anakartın görüntüsünü aşağıya ekledim.
Diğer M.2 SSD ekran kartının üst kısmında takılı, fotoğrafta gözükmüyor.

IMG_1208.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
M.2 yuvalarına veri yolları SATA ve PCI Express bağlantılarından gelir. Anakartın kitapçığında hangi yuvaya ne takarsınız hangi yuvaları kullanamayacağınız belirtilmiştir. M.2 2 yuvasına PCI Express veri yolu kullanan bir SSD bağladığınızda Wi-Fi kartını taktığınız PCI Express yuvası iptal oluyor demek ki. SATA veriyolunu kullanan bir SSD bağlarsanız Wi-Fi kartınızı da kullanabilirsiniz büyük ihtimalle çünkü SATA girişlerinden biri iptal olur o zaman. Anakartınızın kitapçığını okuyun.

Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkürler, anakart kitapçığında şu şekilde bir bilgilendirme mevcut.

IMG_1209.jpg

IMG_1212.jpg

Wi-Fi kartının büyük slotlara da takılabildiğini farkettim ve aşağıdaki fotoğraftaki gibi en alttaki slota taktığımda hem SSD hem Wi-Fi Kartının çalıştığını gördüm.

IMG_1211.jpg

Bu kartın büyük slota takılı olması herhangi bir sorun teşkil ediyor mu?

Cevabınız için teşekkürler, anakart kitapçığında şu şekilde bir bilgilendirme mevcut.

Eki Görüntüle 1686255
Eki Görüntüle 1686264

Wi-Fi kartının büyük slotlara da takılabildiğini fark ettim ve aşağıdaki fotoğraftaki gibi en alttaki slota taktığımda hem SSD hem Wi-Fi kartının çalıştığını gördüm.

Eki Görüntüle 1686259

Çalışıyorsa ve sağlam duruyorsa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Hiç öyle bir tecrübem olmadı açıkçası.

Eki Görüntüle 1686255
Eki Görüntüle 1686264

Wi-Fi kartının büyük slotlara da takılabildiğini fark ettim ve aşağıdaki fotoğraftaki gibi en alttaki slota taktığımda hem SSD hem Wi-Fi Kartının çalıştığını gördüm.

Eki Görüntüle 1686259

Sorun olmaz hepsi PCI-e slotu 3 tane X16 2 tane X1 2 tane de X4 var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı