Çözüldü PCI-x 3.0 anakarta RX 6700 takılırsa ne olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emirhan4806

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Bilgisayar toplama işlerinden pek anlamam. 1 hafta içinde ne öğrendiysem onu biliyorum bir sistem topluyorum ve şu parçaları düşündüm:

Ryzen 5 5600 işlemci, RX 6700 ekran kartı, 2x8GB RAM 3600MHz, ASUS Prime B450M-K anakart.

Fakat takıldığım nokta şu oldu: Anakart PCI-ex 3.0 destekliyorken ekran kartım PCI-ex 4.0 destekliyor. Diğer konulara baktım, performans düşüşü olur dediler fakat ayrıntı göremedim. Merak ettiğim şu: Bu ekran kartına zarar verir mi, performans düşüşü ortalama nasıl olur? Örnek verirseniz sevinirim teşekkürler.

Çözüm
RX 6700 zaten PCIe 3 ile çalışmak için tasarlanmış. Portun 4 olması veya ekran kartın 3 olması bir şeyi etkilemez. Performans düşüşü 0% oranında olur. Direkt takın.
Hocam Herhangi bir zararı olmaz karta. Sadece PCI 3.0 hızında çalışır o kadar. Tabii PCI 4.0 ile performans düşüşü olacaktır elbette. İleriye doğru PCI 4.0 hızında çalışan anakart alırsınız sorun çözülür.

Artı -1 Eksi

120 Km'lik yolda 90 km ile gitmek gibi bir durum.
Donanımsal olarak bir zararı yoktur.

Zararı olmaz. Nasıl ki SATA 3 yuvasına SATA 2 disk taktığınızda veri transferi SATA 2 miktarında olacağı gibi yani bunda da performans kaybı elbette olacak.

Performans kaybı olmaz o kartta zira PCIe 3.0 bant genişliği o kartın x16 hattıyla birlikte fazlasıyla yeterli. Yapılan testlere göre sadece %1 FPS'de biraz fark oluyor ki o bile önemsiz bir fark.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…