Çözüldü PCIe 2.0 anakarta PCIe 3.0 ekran kartı takılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TheGG

Hectopat
Selam Dostlar,
Anakartım PCI Express 2.0 destekli. Fakat kullanmak istediğim ekran kartı (GTX 960) PCI Express 3.0 destekliyor. PSU 500 Watt yeterlidir diye düşünüyorum. Herhangi bir problem çıkarır mı? Umarım yardımcı olursunuz. (İşlemci AMD FX 6300)

Çözüm
Anakartınıza PCI Express x16 PCI Express 2.0-3.0 ekran kartlarını da takabilirsiniz. Piyasada ki her ekran kartını da takabilirsiniz. Sadece takacağınız ekran kartı PCI Express x16 hızında çalışır.
Anakartınıza PCI Express x16 PCI Express 2.0-3.0 ekran kartlarını da takabilirsiniz. Piyasada ki her ekran kartını da takabilirsiniz. Sadece takacağınız ekran kartı PCI Express x16 hızında çalışır.
Hocam mesela benim PCI 3.0 anakartım var 3060 Tİ 4.0 bunu takarsam sorun olur mu veya performans kaybı?

Benim anakartım pci 3.0 ama ben pci 4.0 destekli ekran kartı taktım gayette çalışıyor sorun olmaz yani.

QUADRO H55-V5N ANAKART (BV6) anakartım var Gtx 650 1Gb ddr5alırsam performans kaybı yaşarmıyım 460W psu var​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…