PcKolik Ghost vs Gençer Gaming Velar

Ben de Ghost sisteminden aldım. Neredeyse 1 ay oldu sayılır ama doğru düzgün kullanma fırsatı bulamadım. Ben aldığımda kasa olarak Thermaltake View 200TG ile Cooler Master CMP510 vardı. İki kasanın da ön tarafı meshti. Şu anki kasanın hava akışı çok kötü. Camı açmadan kullanırsanız sıcaklıklar normalden daha da çok olacaktır. Ayrıca undervolt yapmadan stok fanla PC'yi kullanmanızı, özellikle oyun oynamanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Eğer estetik kaygınız yoksa kule tipi hava soğutma olarak ID-Cooling'in 214XT (900 TL) ya da 224XT (1100 TL) modelini alabilirsiniz. Estetik olarak kasa güzel gözüksün derseniz uyguna 240mm bir sıvı soğutma alabilirsiniz. Darkflash'ın DC240 (1600 TL) ya da ID-Cooling'in Frostflow X 240 Lite (2000 TL) (RGB'siz) olanını tercih edebilirsiniz. Son olarak 4060TI'in 8GB VRAM'li olması ileride çıkacak ve optimizasyon sıkıntılı olan oyunlarda sıkıntı çıkaracak gibi. Bunu da göz önünde bulundurarak seçiminizi yapmanızı tavsiye ederim çünkü şu an bile 1-2 oyunda 1080p olmasına rağmen full ayarlarda VRAM bottleneck sıkıntısı yaşanıyor.

Tekrar söylüyorum. Ghost sistem güzel ama kasası sıkıntı. Değiştirmek istediğinizde de 2-3k bandında ekstra isteniyor. Diğer sistem de alınabilir bir sistem.

Hocam yeni açtığım konuya bakar mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…