PC'nin Açılırken Kapanıp Tekrar Açılması

nefes35

Hectopat
Daha fazla  
İşletim Sistemi : W10
RAM: 2x 8 GB
İşlemci : i5
Ekran Kartı: GT630
PSU: Casper 250 Watt

Bilgisayarımı düğmesinden kapadım. Bir gün sonra açtığımda daha BIOS ekranı gelmeden kendiliğinden restart atmaya başladı ve bunu durmadan yapmaya devam etti. Sanki anakartına güç gelmiyor. İnternetten bu tarz problemler yaşayanlara baktım.
PSU sıkıntılı olabilir değiştir.
BIOS pilini çıkar tak.
İşlemci ve ekran kartı macunları sıkıntılı olabilir." deniyordu.

Ekran kartı ve işlemci macunlarını düzelttim. Fanlarını temizledim 4 yıldır temizlenmiyordu. BIOS pilini çıkartıp taktım. RAM'leri yuvalarından çıkartıp değiştirdim. Hiçbir işe yaramadı. PSU'yu açıp fanı temizledim. Kondansatörler sağlam görünüyordu. Acaba PSU'nun ömrü mü doldu? Güç kaynağını değiştirmeli miyim? Ya da sorun anakartta mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bencede Sorun PSU'dan kaynaklı 250Watt yetmez yeni Bir PSU Al derim.

Önce yeni bir CR2032 pil alıp takın. O pil gitmiştir artık, söküp takmak yetmez. Ancak anakarta güç gelmeden açılıp kapanma bile yapmaz. Eminim ki 250 Watt güç kaynağı yetmiyor artık.

Hocam mümkünse eş dosttan ödünç psu alıp deneme amaçlı uzay montaj yap. Ödünç bulamazsan ileriye dönük bir psu almanı tavsiye ederim. Bios pilini değiştirmekten zarar gelmez onu da yenisiyle değiştirmeni tavsiye ederim.

Önce yeni bir CR2032 pil alıp takın. O pil gitmiştir artık, söküp takmak yetmez. Ancak anakarta güç gelmeden açılıp kapanma bile yapmaz. Eminim ki 250 Watt güç kaynağı yetmiyor artık.

Birazdan BIOS pilini değiştiricem. Biraz önce anakartta ki Power Tuşunun Soketini çıkartıp pinlere kısa devre yaptırdım. PC açılıp restart attı daha sonra düzenli bir şekilde açıldı. Restart sorunu kalktı. Şimdi de açık olduğu halde görüntü gelmiyor. VGA ve HDMI'dan 2 farklı monitöre bağladım, işe yaramadı. Ekran kartı mı sıkıntılı acaba ?

Anakart üzerinde grafik çıkışı varsa ekran kartını söküp anakart üzerinden görüntü almayı dener misiniz.

Sökmeye gerek yok. Eğer işlemcisinde GPU çipi yoksa bir işe yaramaz o konuda.
Eski bilgisayarımda ekran kartını sökmediğim sürece anakarttan görüntü alamıyodum. Muhtemelen bios ile ilgili birşeydi ama ben yine de ekran kartını söküp anakarttan görüntü alıyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…