PC'nin altına buz şişesi koymak

QPH3L1A

Decapat
Merhabalar. PC'm 6 yıllık ve altında ekstra fan yok. Covid 19'dan dolayı dışarı çıkmadım ve bilgisayarımın termal macununu değiştirmedim. Şu anda termal macun 1 tuz tanesi kadar az olduğum için fan 1 dakika falan son devirde çalışınca işlemci kendini kapatıyor. Bende bilgisayarımın altına üç tane buzlu şişe koyup kullanıyorum. En azından bilgisayarın kapanmasını önlüyor. Acaba yaptığımdan dolayı bilgisayarımın başına bir şey gelir mi?

Ben sıcaklıklar 70'i geçince tedirgin oluyorum, adam diyor ki hiç olmazsa kapanmıyor

Yapmanız gerekenler:
1-) Herhangi bir siteden termal macun sipariş ediyorsunuz ve kapınıza kadar geliyor.
2-) Kimseyle muhatap olmadan macununu alıyorsunuz ve yeniliyorsunuz.
3-) Buzun oluşturabileceği herhangi bir riski önlemiş oluyorsunuz.

Internetten termal macun alıp yenileyebilirsiniz ayrıca kasanın içini temizlerseniz hava akışı düzelecektir. Bunun dışında su kullanmak biraz daha tehlikeli ve geçiçi çözümler sağlıyor.

Herkes termal macun al demiş fakat kimse önermemiş, çok ayıp(!).
İşin şakası bir yana tüm söylenenlere katılıyorum. Bu macunu alıyorsunuz bilgisayarı temizlerken sürüp üstüne undervolt yapıyorsunuz. Bundan sonra performansın artışına hayran kalıyorsunuz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…