PCR testi olmadan otobüse binmek

Ne diyebilirsin ki bu adama şimdi.

İstediğini söyleyebilirsin, bu konuda dik başlı değilim, eğer gerçekten aşı koruyor diyorsan, nasıl oluyor da aşılı insanlar ölebiliyor bunu da açıklayabilirsen sevinirim.

Aşı koruyor ama maskeni açıp kalabalık ortamlarda bulunursan tabii kaparsın virüsü haberlerde ölüm oranları gösterdiler en son BioNTech 2.43% gibi bir şeydi aşısızların ise 43 küsur.

Kimse sana ölmeme garantisi vermiyor. Oranlar ortada, sonuçlar ortada. Aşı olup ölürüm diye kendini ve başkalarını riske atıyorsun. Sadece seni ilgilendirse neyse ancak toplumdaki bireylerin de birbirine karşı sorumlulukları vardır.

Son düzenleme:
Aşı koruyor ama maskeni açıp kalabalık ortamlarda bulunursan tabii kaparsın virüsü haberlerde ölüm oranları gösterdiler en son BioNTech 2.43% gibi bir şeydi aşısızların ise 43 küsur.
Hocam adam aşı yaptırmak istemiyor olabilir zorunlu bişey değil neyin tartışmasını yapıyorsunuz şuan?

Sallama bilimsel olmatan deli saçması şeyler yazıyorsun aşılar koruyor virüsün mutasyona uğraması doğal süreç.
Aşı mecburi olacak görürsün...

Dostum ölmeme garantisi verilmiyorsa neden aşı yaptırmaya zorlanıyorum? Yani teorik olarak baktığında evet aşı yaptırmak zorunda değilsin, ama zorundasın. Sinemalar kapalı, şehirlerarası otobüsler yasak, otellerde kalamıyorsun yasak, baktığında çok fazla kısıtlayıcı şey var aşı olmayanlara karşı. Yani bu istemem yan cebime koy tarzı bir şey. Olmak zorunlu değil ama olmazsan her şeyden mahrum kalırsın deniyor bu mantıklı mı? Üstelik aşının kesinliği bile ortada değilken. ''Aşı kısır yapıyor yeğenim'' diyen dayıları aklınıza getirip söylediklerimi ciddiye almayıp hala çocuk çocuk kızgın atıyorsunuz.
@Conficker Belasi anlamsız şekilde kızgın atıp saldıracağınıza mantıklı bir açıklama yapın, ben de diyeyim ki ''Evet aşı olmak mantıklı, gidip olayım'' ama buna inat anlamadığım bir şekilde saldırıyorsunuz şu an. Siz mi buldunuz aşıyı?

Demiştim...
Versem okuyacak mısın sanki?

İstediğini söyleyebilirsin, bu konuda dik başlı değilim, eğer gerçekten aşı koruyor diyorsan, nasıl oluyor da aşılı insanlar ölebiliyor bunu da açıklayabilirsen sevinirim.

Aşı %100 korumuyor çünkü. Kimsenin de böyle bir iddiası yok. Dik kafalılık etmek yerine makalenin daha girişini okusan anlardın.

@AidenPearce

Otobüse test yaptırmadan bindiğinde yakalanma ihtimalin aşı yaptırıp ölme ihtimalinden yüksek mesela. Bu kadar ihtimallere takılan biriysen bunu da bir düşün.

İnsanlardan makale istiyorsun, atılan makaleye burun kıvırıyorsun ki senin sözlerinde herhangi bir dayanağın da yok. Küçük ihtimaller üzerine konuşuyorsun. Daha önce de söyledim, aşının seni koruma garantisi yok ancak yaşama "ihtimalini" artırdığı bir gerçek.

Aşı olmayan kesime yapılan kısıtlamalar az bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…