PC'ye fan önerisi

Tamam ben şimdi bakıp size 2 adet fan önerisi yaparım ama duruma göre 1 tane fan alsanız bile yetebilir.

Fanlarınız kuvveti ne kadardır çünkü 2 tane fan takmak demek artık içeri alınan havadan daha fazla havanın dışarıya çıkması demek olur. Bu da içeride bileşenleri soğutmak için giren havanın artık yetmemeye başlaması demektir. Çünkü girdiği anda dışarıya tahliye olur. Bu yüzden belki de 1 tane fan bile yetebilir.

Veya 3 adet fan alırsınız 4 içeriye hava alırken 3Ü dışarıya hava tahliye eder. Bu da sizin kararınız. Önereceğim fanlar kasanızdaki fanlardan daha kuvvetli olacağı için bunları anlattım size.

1 tane alıpda işi çözebilirsiniz veya kasam çok fazla ısınıyor daha fazla içeriye hava girmesi lazım diyorsanız da 3 adet fan alıp 2 dışarı 1 içeri şeklinde montaj yapabilirsiniz. 2. durumdaki olayda işler değişebilir yani fazla fan almak işi her zaman çözmez içerde sıcaklığa neden olan unsuru iyi tespit etmek lazım. Tabii bu son yazdıklarım kasa içersindeki bileşenler fazla ısınıyorsa.

Benim PC'nin icindeki sıcak havayi disari atamadigini dusunuyorum cunku fanlarim aşırı kuvvetsiz yani 1 fan aliyim falan bilmem ama yeter ki icerdeki sicakligi atsin nasil yapacagimida bilmiyorum.

Anladım. Fanların kuvvetli değil o zaman. O zaman diğerlerini değiştirmeyeceksen tek fan alman lazım. 2 fan alırsan bu sefer fazla hava çıkar içerde hava kalmaz. Kendimden örnek vereyim. Aynısını bende yaşadım. 4 fanım vardı aynı senin kasanda olduğu gibi. Havayı içeriye alırken de yetersiz kalıyorlardı dışarıya tahliye ederkende. Bende ayrı ek fan almak yerine hepsini değiştirdim. Şimdi tam istediğim şekilde hava sirkülasyonu oluyor. Burada 3 tane içeriye üfleyen fana 2 tane daha dışarıya hava üfleyen fan alırsan yine istediğin sonuçlara varamazsın.

Ya da hepsini değiştiremem dersen şöyle yap zaten 3 fan yerin var ayrıyeten pardon 2 fan yerin varmış. O zaman şöyle yapman lazım. 1 fan alman lazım maksimum daha alırsan ya boş yere para verirsin ya da kendi kasa fanlarından biri boşta kalır tercih senin.

Benim PC'nin icindeki sıcak havayi disari atamadigini dusunuyorum cunku fanlarim aşırı kuvvetsiz yani 1 fan aliyim falan bilmem ama yeter ki icerdeki sicakligi atsin nasıl yapacagimida bilmiyorum.

Bu arada bir şey fark ettim kasana bakarken. Kasanın ön paneli kapalı yani cam galiba sadece yanlardan hava alıyor değil mi? Senin yerinde olsam bu kasayı satar yerine ön tarafı açık rahat hava alabilen bir kasa alırdım ama bu benim tercihim sen nasıl istersen o şekilde öneri yapayım. Konuyu artık netleştirelim çünkü sana sürekli haddime değil ama ne yapman gerektiğini söylerek seni bekletiyorum kusura bakma.

Son düzenleme:
Anladım. Fanların kuvvetli değil o zaman. O zaman diğerlerini değiştirmeyeceksen tek fan alman lazım. 2 fan alırsan bu sefer fazla hava çıkar içerde hava kalmaz. Kendimden örnek vereyim. Aynısını bende yaşadım. 4 fanım vardı aynı senin kasanda olduğu gibi. Havayı içeriye alırken de yetersiz kalıyorlardı dışarıya tahliye ederkende. Bende ayrı ek fan almak yerine hepsini değiştirdim. Şimdi tam istediğim şekilde hava sirkülasyonu oluyor. Burada 3 tane içeriye üfleyen fana 2 tane daha dışarıya hava üfleyen fan alırsan yine istediğin sonuçlara varamazsın.

Ya da hepsini değiştiremem dersen şöyle yap zaten 3 fan yerin var ayrıyeten pardon 2 fan yerin varmış. O zaman şöyle yapman lazım. 1 fan alman lazım maksimum daha alırsan ya boş yere para verirsin ya da kendi kasa fanlarından biri boşta kalır tercih senin.

Bu arada bir şey fark ettim kasana bakarken. Kasanın ön paneli kapalı yani cam galiba sadece yanlardan hava alıyor değil mi? Senin yerinde olsam bu kasayı satar yerine ön tarafı açık rahat hava alabilen bir kasa alırdım ama bu benim tercihim sen nasıl istersen o şekilde öneri yapayım. Konuyu artık netleştirelim çünkü sana sürekli haddime değil ama ne yapman gerektiğini söylerek seni bekletiyorum kusura bakma.

Öncelikle özür dilerim biraz geç cevap verdiğim için kasamın önü açık siz başka kasaya bakmış olabilirsiniz hem yanlardan hem de önden rahat hava alıyor. Bütün fanları değiştirme şansım yok 2 fan alabilirim öneriniz 1 fan anladım, ama hangi fanı alacağımı önerirsiniz onu bilmek isterim.

Estağfurullah hiç problem değil. Tmm o zaman ben size fan önerimi yapayım. Bütçeniz neydi

Tmmdır bakayım. Bağlantı tipi 4pin molex mi yoksa pwm mi

En sağdaki ve ortadaki Molex bağlantı tipi
AK-CA-35_02.jpg

4 pin PWM Bağlantı tipi(Anakart üzerinde olur veya adaptör üzerinden bağlantı olur sizde hangisi mevcutsa)
9385073858_1159481970.jpg

Son düzenleme:
150TL bandında istediğin kadar kaliteli fan bulamazsın ama ben kaliteli bildiğim markaların ürünlerinin linkini aşağıya bırakıyorum. Bu markaları hiç kullanmadım ama az çok duydum ve yorumlara göre de yeterli kalitedeler.

İlk önerdiğim bunların arasında iyi kalitede olan:

1- TX TXCCF12BK 12 cm Kasa Fanı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

2- Rampage 6C-121 RGB Kasa Fanı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

3- Rampage 4C-120 Double Ring 12 cm Kasa Fanı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

4- Akasa AK-DFS122512L 12 cm Kasa Fanı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bunların arasında kendin araştırıp da kaliteli fan bulabilirsin. Hava üfleme aralığı olarak 1 numara daha iyi ama bazı yorumlar sesi yüksek diyorlar. Ses seni rahatsız etmezse bunu alabilirsin.

150TL bandında istediğin kadar kaliteli fan bulamazsın ama ben kaliteli bildiğim markaların ürünlerinin linkini aşağıya bırakıyorum. Bu markaları hiç kullanmadım ama az çok duydum ve yorumlara göre de yeterli kalitedeler.

İlk önerdiğim bunların arasında iyi kalitede olan:

1- TX TXCCF12BK 12 cm Kasa Fanı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

2- Rampage 6C-121 RGB Kasa Fanı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

3- Rampage 4C-120 Double Ring 12 cm Kasa Fanı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

4- Akasa AK-DFS122512L 12 cm Kasa Fanı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bunların arasında kendin araştırıp da kaliteli fan bulabilirsin. Hava üfleme aralığı olarak 1 numara daha iyi ama bazı yorumlar sesi yüksek diyorlar. Ses seni rahatsız etmezse bunu alabilirsin.
Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı