slmbenrıfkı
Decapat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Kasa: Zalman i3
Anakart: PRIME B460M-K
CPU: İ5 10400F 6 çekirdek
Ram 1: Kingston 8GB Hyperx 2133MHz
Ram 2: Corsair VENGEANCE LPX 8GB 2133MHz
GPU: RX 570 8GB 256-bit
PSU: Sharkoon SHP650 V2 650 W
SSD: Toshiba TR200 480GB
HDD: Samsung 500GB (Piyasadan kalkmış modelini bilmiyorum.)
Kasa Fanı: ZA1225CSL (4 Adet)
CPU Soğutucu: Kule fan model bilmiyom
- Meslek
- Elektrik elektronik
Tamam ben şimdi bakıp size 2 adet fan önerisi yaparım ama duruma göre 1 tane fan alsanız bile yetebilir.
Fanlarınız kuvveti ne kadardır çünkü 2 tane fan takmak demek artık içeri alınan havadan daha fazla havanın dışarıya çıkması demek olur. Bu da içeride bileşenleri soğutmak için giren havanın artık yetmemeye başlaması demektir. Çünkü girdiği anda dışarıya tahliye olur. Bu yüzden belki de 1 tane fan bile yetebilir.
Veya 3 adet fan alırsınız 4 içeriye hava alırken 3Ü dışarıya hava tahliye eder. Bu da sizin kararınız. Önereceğim fanlar kasanızdaki fanlardan daha kuvvetli olacağı için bunları anlattım size.
1 tane alıpda işi çözebilirsiniz veya kasam çok fazla ısınıyor daha fazla içeriye hava girmesi lazım diyorsanız da 3 adet fan alıp 2 dışarı 1 içeri şeklinde montaj yapabilirsiniz. 2. durumdaki olayda işler değişebilir yani fazla fan almak işi her zaman çözmez içerde sıcaklığa neden olan unsuru iyi tespit etmek lazım. Tabii bu son yazdıklarım kasa içersindeki bileşenler fazla ısınıyorsa.
Benim PC'nin icindeki sıcak havayi disari atamadigini dusunuyorum cunku fanlarim aşırı kuvvetsiz yani 1 fan aliyim falan bilmem ama yeter ki icerdeki sicakligi atsin nasil yapacagimida bilmiyorum.