Gençler merhaba benim emektar laptopa format atmam lazım ama BIOS şifre unuttum sıfırlanmıyor. HDD'yi farklı PC'ye takıp format işlemi yaptırdım tamirciye. Daha önce kendim yapmak istiyorum. Nasıl yapılıyor bilgisayara veya yaptırdığım bilgisayara zararı olur mu?
Gençler merhaba benim emektar laptopa format atmam lazım ama BIOS şifre unuttum sıfırlanmıyor. HDD'yi farklı PC'ye takıp format işlemi yaptırdım tamirciye. Daha önce kendim yapmak istiyorum. Nasıl yapılıyor bilgisayara veya yaptırdığım bilgisayara zararı olur mu?
Bilgisayara zararı yoktur HDD'ye zararı vardır oda öyle bir zarar değil makası fazla kullanınca ucu körelir aynı hesap format atmak zor değil çok kolay riskli bir işlemde değil tarayıcıdan Windows 10 ISO indir veya Linux olur Chrome OS olur veysare hangisini indireceksen ISO indir yazarsın kendi sitesinden örnek olarak Windows için Microsoft'un sitesinden indirirsin ve inen dosyayı flash belleğe biçimlendirmen lazım onu YouTube'dan izlesen daha iyi olur biçimlendirdikten sonra başlangıç olarak flash belleği seçeceksin BIOS'tan ve direk ekran gelecektir oradan ileri ileri yaparsın disk yerinde ise tamamen format atacaksan bütün silebildiğin diskleri silersin 1 tane silinmeyen kalır o silinmeyeni seçip yeni dersin ve kendi otomatik ayarlar ve sonraki diyerek formatı başlatırsın 10 20 dk ya işlem biter ekranın gelir. Tabii yazarak pek bir şey anlayacağini sanmam video olarak görsel şekilde daha rahat anlarsın 1 2 kere izlemen bile yeterli.