PC'ye Tweak yaptırtmak mümkün mü?

vazquezz

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Dostlar, birçok yerde bilgisayarın FPS'ini artırmak için "Tweak" denen şeyle karşılaşıyorum. Güvenilir bir yerden yaptırmayı düşünüyorum. Laptop olarak Huawei Matebook D15 kullanıyorum. Sizce bir zararı olur mu ya da gerçekten etkisi olur mu?

Huawei Matebook D15 için oldukça gereksiz, hatta olası durum daha kötü olacak. Çünkü saat hızları artacak muhtemelen ve sistem throttle yiyecek sıcaklık kaynaklı. Yapabileceğiniz en iyi şey UV denemek olur kilidi kaldırıp cihazda eğer 1155G7 falan varsa. Siz bu cihazdan neden oyun performansı bekliyorsunuz? Tweak denilen şey OC zaten.

Abartı olmadan yaparsanız RAM kullanımı azalır PC rahatlar, FPS artışı pek beklemeyin belki FPS droplarınız azalabilir.

Yani hocam şöyle söyleyeyim size bilgisayar gerçekten kafasına göre FPS veriyor. Bazen 180 FPS oynuyorum bazen 30 FPS oynuyorum. Gerçekten sıkıldım. Termal macunu yenileyeceğim ve Tweak alacağım. Yani nasıl etki eder bilemedim, sizlere danışmak istedim.

Huawei Matebook D15 için oldukça gereksiz, hatta olası durum daha kötü olacak. Çünkü saat hızları artacak muhtemelen ve sistem throttle yiyecek sıcaklık kaynaklı. Yapabileceğiniz en iyi şey UV denemek olur kilidi kaldırıp cihazda eğer 1155G7 varsa. Siz bu cihazdan neden oyun performansı bekliyorsunuz? Tweak denilen şey OC zaten.
Hocam oyun için daha çok kullanıyorum ve kafasına göre FPS vermesinden sıkıldım.

Hocam oyun için daha çok kullanıyorum ve kafasına göre FPS vermesinden sıkıldım.

Bu cihazın bir oyun bilgisayarı olmadığının farkında mısınız peki? İlk bir bunu tartışalım. Ne tür oyunlar oynuyorsunuz?

Bu cihazın bir oyun bilgisayarı olmadığının farkında mısınız peki? İlk bir bunu tartışalım. Ne tür oyunlar oynuyorsunuz?
Evet, farkındayım ama bana yettiği için oynuyorum ve FPS’i tatmin ediyor, o yüzden etkilenmiyorum. Genel olarak Valorant veya MTA oynuyorum, arada başka oyunlarda da oynuyorum, hikayeli oyunlar vesaire oynatıyor çok rahat şekilde. Fakat artık saçmalamaya başladı, performans moduna alıyorum, ısınmasa bile bir süreden sonra kasıyor, başka gün geliyor ısınıyor ama kasmıyor, yani kafasına göre davranıyor.

Evet, farkındayım ama bana yettiği için oynuyorum ve FPS'i tatmin ediyor, o yüzden etkilenmiyorum. Genel olarak Valorant veya MTA oynuyorum, arada başka oyunlarda da oynuyorum, hikayeli oyunlar vesaire oynatıyor çok rahat şekilde. Fakat artık saçmalamaya başladı, performans moduna alıyorum, ısınmasa bile bir süreden sonra kasıyor, başka gün geliyor ısınıyor ama kasmıyor, yani kafasına göre davranıyor.

Günümüzün 3A oyunlarını oynatamaz o işi bir geçelim, cihazın ne olduğunu çok iyi biliyorum bana savunmayınız. Valorant ve MTA için eh işte bir performans verir. Bu parayla sistem hızlandırma satan aptal insanlara falan da kanmayın, kimseye para falan vermeyin Tweak cart curt için. Boş iş bunlar. Siz önce sistemin gücünü bileceksiniz, sonra bakımını yapacaksınız bu kadar. Bir de şarja takılı olacak oyun sırasında bu kadar. Ayrıca daha iyi performans beklentiniz varsa da bunu satıp üstüne para koyup Gaming laptop veya desktop sistem bakayama başlayacaksınız. Dediğim gibi UV yapmayı deneyebilirsiniz 11. nesil Intel işlemci varsa. Windows'un LTSC sürümlerine bakabilirsiniz. RAM lehimli olduğu için yükseltme olmaz. Başka da yapılabilecek bir şey yok.

Günümüzün 3A oyunlarını oynatamaz o işi bir geçelim, cihazın ne olduğunu çok iyi biliyorum bana savunmayınız. Valorant ve MTA için eh işte bir performans verir. Bu parayla sistem hızlandırma satan aptal insanlara falan da kanmayın, kimseye para falan vermeyin Tweak cart curt için. Boş iş bunlar. Siz önce sistemin gücünü bileceksiniz, sonra bakımını yapacaksınız bu kadar. Bir de şarja takılı olacak oyun sırasında bu kadar. Ayrıca daha iyi performans beklentiniz varsa da bunu satıp üstüne para koyup Gaming laptop veya desktop sistem bakayama başlayacaksınız. Dediğim gibi UV yapmayı deneyebilirsiniz 11. nesil Intel işlemci varsa. Windows'un LTSC sürümlerine bakabilirsiniz. RAM lehimli olduğu için yükseltme olmaz. Başka da yapılabilecek bir şey yok.

Tavrınız değişik geldi, bilgisayarı bilmiyorsun demiyorum zaten size, bana yetiyor diyorum. Bana güzel FPS değerleri sunuyor, yani bana göre güzel FPS değerlerini sunuyor, o yüzden oynuyorum. Valorant'ta 130-200 arası FPS, MTA'da da aynı şekilde bu FPS değerlerini alıyorum. Performans modunu açtığımda, bu kadar kin beslemiş gibi bir yorum yapmanıza gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı