PC'yi kapatıyorum ama sistem kendini uyku moduna alıyor

Efekan5444

Centipat
Daha fazla  
PC'yi kapat diyorum kapatılıyor diyor ve sistem kapanıyor ekran gelmiyor ama kasanın ışıkları ve işlemci fani çalışıyor bunu nereden düzeltebilirim?

Kasanın PSU gücünü kapattıktan sonra fişi çekin, biraz bekledikten sonra ışıklar kapanmazsa güç tuşuna birkaç saniye basılı tutun ışıkların sönmesi lazım. Eğer fişi çektikten sonra ışıklar direkt gidiyorsa, biriken enerjiyi kullanmıyordur. ErP ayarınızı kontrol edin. Muhtemelen ErP sorununuzu çözecektir.

Eki Görüntüle 1900055

Resimdeki panele ulaşın gerektiği gibi ayarlayın.

Ya da masaüstünde alt+f4 yapın entera basın.
Arkadaş sistem kapanıyor demiş sanırım. Sadece ışıklar yanıyor muhtemelen. ErP ile alakalı olabilir. Başlıkta uyku modu yazıyor konuda sistem kapanıyor yazıyor kafam karıştı biraz.

Arkadaş sistem kapanıyor demiş sanırım. Sadece ışıklar yanıyor muhtemelen. ErP ile alakalı olabilir. Başlıkta uyku modu yazıyor konuda sistem kapanıyor yazıyor kafam karıştı biraz.

Kapatıyorum monitör falan gidiyor ama kasa ışıkları ve işlemci fanı çalışıyor ayni uyku modunda olduğu gibi.

Kapatıyorum monitör falan gidiyor ama kasa ışıkları ve işlemci fanı çalışıyor ayni uyku modunda olduğu gibi.

İlk öncelikle.

Eki Görüntüle 1900055

Resimdeki panele ulaşın gerektiği gibi ayarlayın.

Ya da masaüstünde alt+F4 yapın entera basın.

Şu arkadaşın dediği yere gelin ve hepsini kapat yapın. Daha sonra BIOS'a girin ve ErP ayarını S4+S5 yapın.

Tamam hocam uyku modu değil o ErP ayarlarınızı değiştirin.
Cpu fanınında döndüğünü söylemiş arkadaş.

İlk öncelikle.

Şu arkadaşın dediği yere gelin ve hepsini kapat yapın. Daha sonra BIOS'a girin ve ErP ayarını S4+S5 yapın.

Cpu fanınında döndüğünü söylemiş arkadaş.
Bide şöyle bosey

Bir de şöyle bir şey var uzun kullanimdan sonra kapatıyorum böyle oluyor sonra denemek için bir daha yapıyorum bu sefer kapanıyor

Tamam hocam uyku modu değil o ErP ayarlarınızı değiştirin.

BIOS'tan fan hızlarını arttırmıştır ondan dolayı da olabilir mi acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…