PDF dosyalarından ve JPEG resimlerinden virüs bulaşır mı?

Galaxy2

Attopat
Başlıkta yazdığım gibi PDF dosyalarından ve JPEG resimlerinden virüs bulaşır mı? Eğer bulaşırsa nasıl bulaşır? Benim bilgisayarda dosya uzantılarını gösterme ayarı açık. Uzantısı gözükmesine rağmen PDF dosyalarından ve JPEG uzantılı resimlerden nasıl virüs bulaşabilir? Her indirilen bu dosyaları önce taratmalı mıyım?

JPEG'den bulaşmaz ama PDF'ten bulaşır. Dosyaları taratın fakat sonuca yine de güvenmeyin. Güvenmediğiniz kaynaktan indirdiğiniz özellikle PDF dosyalarını sakın açmayın.

PDF türü dosyalar için yukarıda ki mesajda belirtildiği üzere risk vardır, bunun için dosyayı VirusTotal ile taratabilirsiniz, çıkan sonuç bir fikir verebilir. VirusTotal

Bilmediğim için soruyorum bu uzantısını belli olan PDF dosyasına tıklanıldığında bu PDF'ye nasıl virüs sokabiliyorlar? Bu arada tamamdır taratmadan açmayacağım.

İçinizin rahat etmesi bakımından ücretsiz bir AV programı kurabilirsiniz sisteminize; açılan, indirilen veya değiştirilen her dosyayı AV programı izler, tehdit teşkil ediyor ise önler, basit prensip budur.

Ücretsiz olarak sunulan, tavsiye edebileceğim programlar: İncelemek istediğiniz programın üzerine tıklayarak resmi sitesine ulaşabilirsiniz.
Bitdefender
Kaspersky
Avira

Son düzenleme:
Bilmediğim için soruyorum bu uzantısını belli olan PDF dosyasına tıklanıldığında bu PDF'ye nasıl virüs sokabiliyorlar? Bu arada tamamdır taratmadan açmayacağım.

Ek tarama yapmana gerek yok Kaspersky ayarlarından Kaspersky arka planda taramayı ve indirilen her dosyayı aç o tarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…