PDF dosyası RGB mi yoksa CMYK mı?

ibrahimkekec

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Grafik Tasarımcı
Illustrator'de CMYK olarak kartvizit hazırladım.
Müşterim matbaacıya gittiğinde matbaacı demiş ki: "Dosyayı RGB hazırlamış, ben CMYK'ya çevirdim haberi olsun."

Ben CMYK çalıştığıma eminim ama PDF yaparken mi bozulma oldu diye düşündüm.
PDF dosyası hala elimde, bunun RGB mi CMYK mı olduğuna nasıl bakarım?

Emin olmamakla birlikte CMYK dosyasının içinde çalışılan resim ve renklerin şayet RGB ise dışarıya yine RGB transfer edilmesi olası. Bunu görmek için, diğer PDF programlarını bilmiyorum, Acrobat'ın profesyonel sürümünde olan analiz bölümü kullanılabilir. Burada resimlerin RGB veya CMYK olduğu bilgisini sayfa sayfa bize veriyor.
Üstelik Acrobatta PDFX olarak tekrar kayıt edildiğinde, bu RGB formatları otomatik olarak CMYK formatına dönüşüyor ve baskıya uyumlu hale geliyor. Eğer zaten bir Acrobat var ise, programdan kayıt ederken seçilecek baskı için pdf seçenekleri de RGB formatlarının otomatik olarak CMYK'ya dönmesini sağlıyor.
Garanti altına almak için yapılabilecek en iyi iş, dosya CMYK olsa bile, resimleri ve renkleri de CMYK olarak formatlamalı ve seçmeliyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…