PDF'lerde virüs bulaşma olayı dökümanın içerisine JavaScript gömülmesinden dolayı oluyor. JavaScript'in de çalışması için dosyayı tarayıcında açman lazım. Cihazda yerel olarak çalışan PDF görüntüleyicilerinde JavaScript motoru olmuyor. Eğer farklı bilinmeyen bir güvenlik açığı yoksa bildiğimiz yöntemlerle bulaşmaz yani.Merhaba uzun zamandır merak ettiğim bir konuyu sormak istiyorum. PDF dosyasından virüs bulaşabilir mi? Örneğin bazı sitelerden ders notu indiriyorum ve PDF oluyor bunlardan tabletime veya telefonuma virüs bulaşır mı?
Hocam telefonuma indirince drive ile aç diyor ben oradan açıyorum ondan herhangi bir sıkıntı olur muPDF'lerde virüs bulaşma olayı dökümanın içerisine JavaScript gömülmesinden dolayı oluyor. JavaScript'in de çalışması için dosyayı tarayıcında açman lazım. Cihazda yerel olarak çalışan PDF görüntüleyicilerinde JavaScript motoru olmuyor. Eğer farklı bilinmeyen bir güvenlik açığı yoksa bildiğimiz yöntemlerle bulaşmaz yani.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.