Derslerime fotokopi çıkararak değil tabletten PDF açarak çalışıyorum. Önceden fotokopide her sayfada 6'lı slayt olacak şekilde çalışırdım, şimdi ise koca tablette birer slayt olarak çalışıyorum ve zor oluyor. Bu nedenle ders notlarındaki her 6 slaytı bir tane A4 kağıdındaymış gibi tek slayta dönüştürmek istiyorum ancak bugüne kadar hiçbir yol bulamadım. Yardım bekliyorum, teşekkürler.
Google'ı açıp PDF example yazıyoruz. 4 sayfalı şu arkadaşı buluyoruz. Tarayıcımızın (Chrome kullanıyoruz çünkü en güzel tarayıcı o) bize sunduğu yazıcı işaretine tıklıyoruz. Bizi aşağıdaki gibi bir ekran karşılıyor. Pages per sheet kısmını 6 seçiyoruz. Bu sayede önizlemede ikinci görüntü gibi bir sonuç elde ediyoruz. Kaydete basıyoruz.
Google'ı açıp PDF example yazıyoruz. 4 sayfalı şu arkadaşı buluyoruz. Tarayıcımızın (Chrome kullanıyoruz çünkü en güzel tarayıcı o) bize sunduğu yazıcı işaretine tıklıyoruz. Bizi aşağıdaki gibi bir ekran karşılıyor. Pages per sheet kısmını 6 seçiyoruz. Bu sayede önizlemede ikinci görüntü gibi bir sonuç elde ediyoruz. Kaydete basıyoruz.
Bilgisayar kullanmıyorum, tüm işlemleri android ile yapıyorum. Chrome mobilde yazdır dediğimde ya da ekteki diğer tüm pdf gösterme araçlarında yazdır dediğimde diğer ekteki yazdırma ekranı açılıyor ve orada "sayfa başı slayt" gibi bir seçenek olmuyor.
Aa evet, fark etmemiştim. Paper margin'i kaldırınca slaytlar baya büyük oluyor. Fotokopilerdeki gibi olması için "small margin" yapmak gerekiyor. Bana lazım olan şey tamamen çözülmüş oldu. Tekrardan teşekkür ederim.