Çözüldü PDF slaytlarını 6'lı yapmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

stayinalive

Decapat
Derslerime fotokopi çıkararak değil tabletten PDF açarak çalışıyorum. Önceden fotokopide her sayfada 6'lı slayt olacak şekilde çalışırdım, şimdi ise koca tablette birer slayt olarak çalışıyorum ve zor oluyor. Bu nedenle ders notlarındaki her 6 slaytı bir tane A4 kağıdındaymış gibi tek slayta dönüştürmek istiyorum ancak bugüne kadar hiçbir yol bulamadım. Yardım bekliyorum, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Mobil cihazlar bir halta yaramıyor. Daha şu basit özelliği bile koymamışlar.

Android'de şu uygulama var ama artık millattan önce hangi yılda yapıldıysa hiç güzel değil. Tarayıcıdan şu siteyi açar onda yaparım, daha iyi.
Google'ı açıp PDF example yazıyoruz. 4 sayfalı şu arkadaşı buluyoruz. Tarayıcımızın (Chrome kullanıyoruz çünkü en güzel tarayıcı o) bize sunduğu yazıcı işaretine tıklıyoruz. Bizi aşağıdaki gibi bir ekran karşılıyor. Pages per sheet kısmını 6 seçiyoruz. Bu sayede önizlemede ikinci görüntü gibi bir sonuç elde ediyoruz. Kaydete basıyoruz.

Bilgisayar kullanmıyorum, tüm işlemleri android ile yapıyorum. Chrome mobilde yazdır dediğimde ya da ekteki diğer tüm pdf gösterme araçlarında yazdır dediğimde diğer ekteki yazdırma ekranı açılıyor ve orada "sayfa başı slayt" gibi bir seçenek olmuyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20231206_161129_Android System.jpg
    134,9 KB · Görüntüleme: 80
  • Screenshot_20231206_161024_Print Spooler.jpg
    78,2 KB · Görüntüleme: 107
Bir dosya için denedim, hiç fena değil. Sadece slaytları biraz küçültüyor. Şimdilik işimi görecek gibi. Çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…