PDF'ler güvenli bir şekilde nasıl açılır?

Makaleler
2
Tanımadığım birinden bana PDF gelecek fakat güvenemiyorum bu kişiye, bu PDF'i almak için yeni açtığım bir mail adresini vereceğim. Ama PDF'i açmak için kullanabileceğim en güvenli yöntem nedir? Ben 30 dakikalık trial VPS'te açmayı düşünüyorum sizin tavsiyeniz nedir? @Dutchman

Dosyayı VirusTotal'e taratıp sisteminize ekstra anti virüs yazılımı yükleyebilirsiniz. İçim rahat etmez diyorsanız sanal makinede çalıştırabilirsiniz.

Hocam PDF'yi bilgisayara indirsen bile içini açmadıktan sonra yine sorun çıkarabilir mi ki?

Ben PDF'yi mesela Gmail'den indirdim diyelim. Bilgisayarda dosya uzantıları özelliği açık olduğu için önce PDF'de isme bakıyorum ve sonu .pdf mi diye kontrol ediyorum. Sonra bir de ücretli antivirüs programım ile tarıyorum.

Bunların haricinde başka önlemler almaya gerek var mı?

Bu kadar korkmaya gerek yok bence ama çok tedirginsen kur bir sanal makine bilgisayarla bağlantılarını kes oradan aç.

Start free trial kısmından geçici mail adresinize gelen PDF'i açın.

Start free trial kısmından geçici mail adresinize gelen PDF'i açın.
Hocam BitDefender tarzı bir antivirüs var ise PDF virüslü ise program engeller değil mi?

Hocam BitDefender tarzı bir antivirüs var ise PDF virüslü ise program engeller değil mi?
Engeller fakat ben yine de üçüncü parti bir aracıda açmayı tercih ederim. Nereden zeroday çıkacağı belli olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı