PDF'ye nasıl translate eklenir?

Therock19

Kilopat
İngilizce çocuk hikaye kitabı PDF'si indirmek istiyorum ingilizcemi geliştirmek için. PDF'deyken imleç ile işaretlediğim alanları Türkçeye çevirebilecek bir uygulama, yöntem var mı? Normalde Google Translate'e kopyalayarak da bunu yapabilirim ama maksat kolaylık olsun.

Hocam pc için cevap veremeyeceğim ama kullanmakta olduğum android telefonda pdf üzerindeki ingilizce metni kopyaladığım zaman google translate pop up ekranı olarak açılıyor ve orada çevrilmiş metin çıkıyor. Ben bu şekilde çalışıyorum.

İşte tam aradığım bu. fakat bunun aynısını bilgisayarda yaparsam muazzam olacak.

O şekilde İngilizce geliştiremezsin. Kelimeleri tureng sözlüğü ile kendin çevir ve not al.

Son düzenleme:
PDF'te bilmiyorum fakat ling.online diye site var bir şey izlerken imlecini oraya götürdüğünde diline çeviriyor fakat VPN ile girmen gerek.

Google Chrome'a ya da Edge'e uzantı ekleyerek de yapabilirsin bunu ve grammarly uzantısı sana yardımcı olabilir bir şeyler yazarken öneririm

İşte tam aradığım bu. fakat bunun aynısını bilgisayarda yaparsam muazzam olacak.
Hocam şöyle bir çözüm önereyim.
Pdflerinizi Google Chrome ile açın.
Google Chrome a Google Translate eklentisini yükleyin.
PDF üzerinde çevirmek istediğiniz yeri seçin ve seçtiğiniz yerde çıkan ikona basın.
Minik bir pencerede çevrilmiş metni göreceksiniz.

Not: sanırım pdflerde bu ikon görünmüyor yani çevrilmiyor. ama sağ tıklayıp açılan menüde Google Translate i seçerseniz yeni sekmede çevrilmiş metni görebilirsiniz. Yukarıda bahsettiğim yöntem web sitelerinde işe yarıyor. Wikipedia vs.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…