Hocam ne yaptın yav böyle kaç soru var

hepsini cevaplayayım.
ALES yüksek lisansa ve doktoraya girişte gereken bir sınav ama geçerlilik süresi var. İstediğin zaman girebilirsin sınava ama yüksek lisans yapmayacaksan girmene gerek yok.
Devlet üniversitesinde kayıt ücreti vb. olmaz. Sadece yemekhane parası ödersin o kadar.
Üniversite sınavına girmek için kayıt dondurmana gerek yok. İstediğin kadar girersin ama aynı anda iki lisans programına kayıt yapmaya devlet zaten izin vermiyor. Yani sınava girip daha iyi bölüme gireceğim diyorsan sınava girersin ama o sırada kayıt sildirmen lazım diğer üniversitenin kayıt dönemi gelene kadar.
Üniversiteler kendi bünyesinde kütüphanede çalıştırabiliyor ama hem dönemlik oluyor o iş hem de normal bir iş kadar ödeme yapmıyor. Ayrıca çok başvuru oluyor, seçilmen zor.
Öğretmenlik varsa kafanda direkt... Öğretmenliği bölümü oku. Düz tarih veya felsefe okuma bence. Öğretmenlik puan olarak ne kadar fark ediyor bilmiyorum ama formasyon için ayrı para vermektense en baştan okumak daha mantıklı eğer öğretmenlik hedefin varsa.
Edebiyat öğretmenliğini çok bilmiyorum maalesef zaten Türkçe Öğretmenliği de yapıyorsun onu yaparken mantıken onu da istiyorlar senden.
Sözelde bölüm okuyacaksan özel eğitim, çocuk gelişimi, gastronomi falan okuyabilirsin. Eğer ben devlette çalışacağım KPSS girip atanacağım diyorsan ataması yüksek olan bir şey oku her sene KPSS gir puan al. Sonra da atama için uğraş bence.
CV yazma çok büyük bir mesele değil iş tecrübesi ve okul yazıyorsun özet olarak. Bunu yapan bir sürü site var zaten büyük bir dert değil. Ek olarak belediye kurslarına girip veya e-Devlet üzerinden verilen kurslardan belge toplayabilirsin. Merağın ve bilgin varsa İstanbul Üniversitesi 2 bin - 3 bin lira civarında sertifika programları açıyor. Onlara da bakıp belge sahibi olabilirsin. Örneğin satranç için açtıkları bir sertifika programı var mesela. Sitelerinden bakarsan ilgine göre bir şeyler bulabilirsin.