Merhaba arkadaşlar, yeni ekran kartı aldım. ASUS R9 270 ve Corsair VS550 güç kaynağını aldım. Montajını tamamen doğru şekilde yapmama rağmen ekrana görüntü gelmiyor. R9 270'i çıkarıp eski ekran kartımı taktığımda herşey sorunsuz çalışıyor bunun sebebi nedir?
R9 270'in ek PCI Express güç bağlantısını yaptıysan geriye tek şey kalıyor o da anakart uyuşmazlığı. Anakartın için BIOS güncellemesi var mı diye bak. Masaüstü PC'nin sitesinde vardır. Mesela HP ise HP sitesinde. Ama Pegatron için genelde BIOS update olmaz. Bu durumda üzgünüm evlat. O anakartı yavaşça yere bırak ve kendine yeni bir anakart edin.
Ekran kartının üzerindeki ışık yanıyor mu? PCB'nin arka kısmında yeşil bir ışık yanması lazım. Aksi takdirde ya güç gelmiyordur ya da kartta ciddi bir arıza vardır ya da sisteminle bir uyuşmazlığı vardır.
Hepinize teşekkür ederim vatan bilgisayardaki yetkililerle görüştüm. Orada bu kartı başka anakartta test ettik sorunsuz çalışıyor. Yani anakart eski olduğu için böyle yeni nesil ekran kartlarında uyuşmazlık olabiliyormuş. Kağıt üstünde herhangi bir uyumsuz durum olmazken denemeden anlayamayız. Size tavsiyem hazır alınmış eski bir masaüstü bilgisayara ek olarak üst düzey parçalar takmak birazcık saçma oluyor böyle sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Şuan resmen elimde patladı ekran kartı yapacak bir şeyim yok. Orada başka r9 270 ayarında HD7850 denedik sorunsuz çalıştı.Sizce R9 270'i iade edip 7850 alınır mı ? Sapphire markasına açıkcası para vermek istemiyorum ama tek çare bu gibi gözüküyor. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.