Pegatron A15 Series Laptop BIOS Güncelleme

berkaylc

Hectopat
Dostlarım günlerdir bununla uğraşıyorum, gerekli dosyaları bir türlü bulamadım. Olayı kısa bir özet geçip AIDA bilgilerimi aktaracağım, umarım yardımcı olabilecek biri çıkar.

1. Korsan Windows 7 Ultimate'den orijinal Windows 7 Home Premium'a geri geçiş yaptım.
  2. Ekran kartı driverı, Visual C++, .NET Framework, DirectX yükledikten sonra DriverBooster PRO sürümüyle kalan driverları güncelledim.
  3. D diskine yedeklediğim hiçbir oyun çalışmadı. Hata mesajlarını atmıyorum çünkü hepsi farklı farklı hatalar verdi ve bunun oyunlarla ilgili değil formatla ilgili olduğunu düşünüyorum.
  4. Bazı oyunları silip tekrar kurmayı denedim ama hiçbir şey değişmedi aynı hataları vermeye devam ettiler.
  5. Son olarak güncellemediğim bir tek BIOS kaldığını fark ettim ve bunu yapmaya çalıştım ama yaklaşık 2 gündür hiçbir gelişme gösteremedim.
  6. USB bellek ile kurulum yapmayı biliyorum eğer gerekli dosyaları bana bulup yapmam gerekeni anlatırsanız yapabilirim.

AIDA64 bilgilerim;

al1.png
al2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarın marka ve modelini belirtin.
Ayrıca bu sorunu Driver Booster'dan dolayı yaşıyorsunuz. Kullanılmaması gerektiğini her seferinde söylüyoruz.
Size önerim, temiz bir Windows 10 kurulumu.
Sürücü ve yazılımları da kendi sitelerinden güncel bir şekilde indirmek gerekiyor. Driver Booster ve türevlerini kullanmayın.

Bilgisayarın marka ve modelini belirtin.
Ayrıca bu sorunu Driver Booster'dan dolayı yaşıyorsunuz. Kullanılmaması gerektiğini her seferinde söylüyoruz.
Size önerim, temiz bir Windows 10 kurulumu.
Sürücü ve yazılımları da kendi sitelerinden güncel bir şekilde indirmek gerekiyor. Driver Booster ve türevlerini kullanmayın.
Asım Bey daha önce Driver Booster kullandığımda sorun olmadığı için bunu düşünememişim üzgünüm. Uyarınızı dikkate alacağım.

Sistemim çok güçlü olmadığı için Windows 7 kullanıyorum, Windows 10'da nasıl bir performans alacağımı bilmiyorum. Ayrıca lisanslı geçiş yapabilir miyim onu da bilmiyorum.

Sizce sorunum BIOS'un güncel olmamasından kaynaklanmıyor mu? Tekrar format atmayı mı öneriyorsunuz? Eğer öyleyse Windows 10 formatı atarsam performans düşüklüğü yaşamaz mıyım?

Teşekkür ediyorum şimdiden.

• Casper A15HE

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemim çok güçlü olmadığı için Windows 7 kullanıyorum, Windows 10'da nasıl bir performans alacağımı bilmiyorum. Ayrıca lisanslı geçiş yapabilir miyim onu da bilmiyorum.
Windows 7'de sorun çıkartmayan sistem 10'da da sorun çıkartmaz.
Lisanslar ucuz. 30-40 lira düzeyinde bulabiliyorsunuz.
Sizce sorunum BIOS'un güncel olmamasından kaynaklanmıyor mu? Tekrar format atmayı mı öneriyorsunuz?
BIOS tabii ki güncellenmeli fakat yaşanan sorun BIOS'tan değil, Driver Booster'ın kurduğu yanlış sürücü ve kütüphanelerden kaynaklanıyor.

Merhaba ben berkaylc. Şuan farklı bir bilgisayar kullandığım için bu bilgisayardaki oturumdan yazıyorum. Tekrar Home Premium formatı attım ve tüm sürücüleri kendim güncelledim, driver booster kullanmadım. Yalnız 2 driver'ı bulamadım. Bunları benim için bulmanız mümkün mü?

1.png
2.png

1. aygıt PCI\VEN_8086&DEV_1C3A&SUBSYS_20941B0A&REV_04
PCI\VEN_8086&DEV_1C3A&SUBSYS_20941B0A
PCI\VEN_8086&DEV_1C3A&CC_078000
PCI\VEN_8086&DEV_1C3A&CC_0780

2. aygıt PCI\VEN_8086&DEV_1C22&SUBSYS_20941B0A&REV_05
PCI\VEN_8086&DEV_1C22&SUBSYS_20941B0A
PCI\VEN_8086&DEV_1C22&CC_0C0500
PCI\VEN_8086&DEV_1C22&CC_0C05

Bir de konunun en üstünde bahsettiğim üzere bios güncellemesi yapmayı da bilmiyorum. Bilgilerimi aktarmıştım. O konudaki yardımlara da açığım.
Driver booster kullanmadan tüm sürücüler yüklendikten sonraki durum : Her şey aynı. Oyunlar hala aynı hatayı veriyor. Boşuna format attım.
İnternetten bulduğum yerli yabancı onlarca başlık bios güncellemesi yapmam gerektiğini söylüyor. Hala bilgisi olan birilerinin yazmasını bekliyorum.

bkz :

"NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version (versiyon numarası) görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu."

hatası hala devam ediyorsa;

1. Bios güncellemesi yapın.
  2. Windows işletim sisteminin tüm güncellemelerini yükleyin
  3. Bilgisayarınızı Virüslere karşı tarayın.
  4. Driver Sweeper gibi bir yazılım ile Nvidia sürücülerini kaldırın.
  5. Nvidia sürücü indir linkinden Nvidia sürücülerini indirin ve yükleyin.
302'yi hiçbir yerde bulamadım ancak 303 sürümünü buldum bunu kullanmamda bir sakınca var mı? İnterneti didik didik ettim resmen.

Casper Notebook Sistem Bios Güncelleme Yükleme Dosyaları İndir | Casper Yetkili Servis | 0850 562 16 24 Bize Ulaşın | Casper Yetkili Servis

Son düzenleme:
Dostlarım günlerdir bununla uğraşıyorum, gerekli dosyaları bir türlü bulamadım. Olayı kısa bir özet geçip AIDA bilgilerimi aktaracağım, umarım yardımcı olabilecek biri çıkar.

1. Korsan Windows 7 Ultimate'den orijinal Windows 7 Home Premium'a geri geçiş yaptım.
  2. Ekran kartı driverı, Visual C++, .NET Framework, DirectX yükledikten sonra DriverBooster PRO sürümüyle kalan driverları güncelledim.
  3. D diskine yedeklediğim hiçbir oyun çalışmadı. Hata mesajlarını atmıyorum çünkü hepsi farklı farklı hatalar verdi ve bunun oyunlarla ilgili değil formatla ilgili olduğunu düşünüyorum.
  4. Bazı oyunları silip tekrar kurmayı denedim ama hiçbir şey değişmedi aynı hataları vermeye devam ettiler.
  5. Son olarak güncellemediğim bir tek BIOS kaldığını fark ettim ve bunu yapmaya çalıştım ama yaklaşık 2 gündür hiçbir gelişme gösteremedim.
  6. USB bellek ile kurulum yapmayı biliyorum eğer gerekli dosyaları bana bulup yapmam gerekeni anlatırsanız yapabilirim.

AIDA64 bilgilerim;

Eki Görüntüle 291631Eki Görüntüle 291632
arkadaşım senin bios güncellemene gerek yok son bios sürümü 303 seninki 302 .eğer açılışta siyah ekranda kalıp uykuya geçiyorsa 303 ü yükle sorun yoksa gerek te yok

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı