PEGATRON H61 ANAKARTA MSI HD7850 ekran kartı takılır mı?

Anakartında PCI Express slotu var, destekler. Ancak sen bize yine de RAM İşlemci ve Güç Kaynağı gibi bileşenlerin marka modelini söyle. Olur da RAM belleklerin kötüyse veya işlemcin kötüyse Ekran Kartı alsan dahi kötü performans alırsın oyunlarda.

Arkadaşım sistem şöyle güç kutumun yetmediğini baştan biliyorum

• İ3 2100 CPU
  • 4GB CORSAİR XMS3 RAM + 2GB NANYA DDR3 1333MHZ RAM
  • H61 PEGATRON
Şu an kullandığım kart HD 6230

Arkadaslar PEGATRON H61 ANAKARTA MSI HD7850 1GB OC sorun cikarir mi ?

Arkadaş Casper mağduru. Bak sana ne diyeceğim. Anakartın için BIOS desteği yok. Casper aldığın için kasan küçük. Şimdi diyelim PSU değiştirip bu kartı aldın. Tamam sorun yok. Ancak kartın çok ısınacak. Bu yüzden kasa değiştirmek zorunda kalacaksın. İleride bir parça sorun çıkartacak. BIOS gücellemesi yok.

Yani bence sorunu sonradan çıkartır.

Arkadaş Casper mağduru. Bak sana ne diyeceğim. Anakartın için BIOS desteği yok. Casper aldığın için kasan küçük. Şimdi diyelim PSU değiştirip bu kartı aldın. Tamam sorun yok. Ancak kartın çok ısınacak. Bu yüzden kasa değiştirmek zorunda kalacaksın. İleride bir parça sorun çıkartacak. BIOS gücellemesi yok.

Yani bence sorunu sonradan çıkartır.

Arkadaşım beni 5 yıl götürür mü? Bir de olmadı fan takarız, hem ben şu an ankartımda 35 40 dereceden fazla görmedim. Ekran kartı ısınır dersen ekstra 2 fan taksam sorun çözlür mü? Hem BİOS güncellemesi olmaması ne gibi sorun çıkarır?

5 değil ama 3 yıl götürür. Fakat şunu bilmeniz gerek ki güç kaynağı almadan HD 7850 takmak çok riskli. Güç kaynağını kaldırmaz bu ekran kartını. HD 7850 ile birlikte 80 Plus sertifikalı ve 500Watt güç sunabilen bir güç kaynağı almanız gerek. BIOS olmaması demek, anakartınız yeni işlemcileri desteklemez demek.

5 değil ama 3 yıl götürür. Fakat şunu bilmeniz gerek ki güç kaynağı almadan HD 7850 takmak çok riskli. Güç kaynağını kaldırmaz bu ekran kartını. HD 7850 ile birlikte 80 Plus sertifikalı ve 500Watt güç sunabilen bir güç kaynağı almanız gerek. BIOS olmaması demek, anakartınız yeni işlemcileri desteklemez demek.

3 yıl götürmesinin sebebi ne ne sorun çıkartır.

Bunun sebebi açık :D İyi, üst seviye bir ekran kartı. 3 yıl içerisinde çıkan oyunları HD ve tahminen Ultra-High-Medium ayarda kasmadan oynatır.
İleride ne çıkacağı hiç belli olmaz. Bir oyun çıkart ve tüm kartları alt üst eder belkide :D

Bunun dışında kalitesiz güç kaynağı donanımlara zarar verir. Oyunlarda sıkıntı yaratır mutlaka. En azından 500 Watt sağlam bir güç kaynağı şart.

Alıyorsan Bugatti'yi benzinini de koyacaksın.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı