Çözüldü Pegatron IPM41-D3 kasma ve donma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SoyluAlbay

Centipat
Daha fazla  
Sebebi ise eski bir bilgisayarım olması ve yarım yamalak bir şeyler olur mu, acaba daha iyi olur mu derdi aslında daha sonra bin TL gibi bir bütçe ile elimdeki mevcut parçaları tekrar kullanmak vs de dahil yeni bir kasa toplama konusu da açabilirim. Çünkü bu konuda içinizde birbirinizden bilgili ve tecrübeli arkadaşlar olduğu aşikar.

Konuya gelmek gerekirse benim anakartım Pegatron IPM41-D3. şu an kullandıgım BIOS versiyonu ise 0100.
Yani aslında BIOS güncellemesi arama sebeplerimin başında sistemin yavaşlığı geliyor. Anlam veremediğim şekilde kasmalar, donmalar, işlemleri yaparken ağırdan almalar falan oluyor. Belki sorunu çözmeyecek ama bir denemek istedim.

Benim sistemim: Windows 7 64 Bit.
Anakartım: Pegatron IPM41-D3.
İşlemcim: Intel Pentium E6600 3.06 GHz.
Ekran kartım: NVIDIA GeForce GT420 - 2 GB 128 Bit.
RAM miktarım: Takılı olan 2+2: 4 GB - görünen 6 GB.
Hard disk: 500 GB.

Eksik belirttiğim veya lazım olan bilgileri verebilirim. İsteyen arkadaşlar olursa " ya uğraşma şununla bin liraya şunları al daha iyi " gibi tavsiyelerde de bulunabilir. İlk konu açılışı yanlış yer, yanlış söz olduysa kusura bakmayın. Şimdiden yardımlar için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bence 1000 TL bütçeni bu sistem için heba etme.
Biraz daha biriktirip sıfır APU sistem toplayabilirsin.
Bu da anakartınızın bir üst BIOS sürümü. Ama pek işe yaracağını sanmıyorum.
Bence 1000 TL bütçeni bu sistem için heba etme.
Biraz daha biriktirip sıfır APU sistem toplayabilirsin.
Bu da anakartınızın bir üst BIOS sürümü.

Tavsiyen ve BIOS dosyası için teşekkür ederim. Bahsettiğim bin TL bu sistem için değildi. Yani kafamda olan aslında H61 anakart ve i5 3.nesil işlemci. Zaten bilgisayarın temel donanımı bunlar. Benim kendi ekran kartımıda onda kullanırsam sanırım bu sistemden daha iyi olacaktır diye düşündüm aslında. Bahsettiğim anakart ve işlemci 500 600 TL civarında tutuyor. Miktar önemli değil çok şükür çalışıp kazanıyoruz ama öyle yüksek grafikli oyun oynamıyorum zaten. O yüzden aşırıda kaçmak istemedim kenarda paslanmasın sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…