Pegatron IPX41-D3 anakartta Xeon E5440 işlemci kullanabilir miyim?

Tinyx

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ABRA A5 V13.1.1
GTX1050M
i5 8300H
16GB RAM
Meslek
Junior Developer - Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Anakartımı başlıkta belirttim. Xeon E5440 kullanabilmem için neler yapmam lazım veya kullanabilir miyim? Ona göre işlemciyi sipariş edeceğim AliExpress'ten. Sanırım BIOS güncellemesi yapılması lazımmış. Modlama işlemine gerek yok çünkü işlemci modlu olarak gelecek. BIOS'tan hiç anlamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

İnternetten BIOS güncellemesi için bulduğum birkaç tane linki buraya bırakıyorum hangisi benim için uygundur?
Pegatron IPX41-D3 Bios Driver
Download Drivers • Pegatron Ipx41-D3 Bios Update : 2016 Drivers News
Pegatron ipx41-d3 anakart driver
Pegatron IPX41-D3 r1.02 Archives - Bios
Pegatron Ipx41-D3 Bios Güncelleme
Pegatron Ipx41-D3 Bios Güncelleme Driver Download

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam BIOS modlaması için şu sitedekini kullanmanız lazım.
xeon 771 microcode 微碼
Not: Sitede sizin anakarta ait bir BIOS yok ama anakartı Xeon işlemcilerle kullanmak için çekilmiş videolar var YouTube'da. Mesela
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Yorumlarda Neko Mabel adlı biri (Çeviriden anladığım kadarıyla-Portekizce) BIOS'u en son sürüme güncelledim ve oturup dua ettim diyor.
Paulo Victor adlı biri de -çevrilmiş haliyle- şöyle bir yorum atmış.

Paulo Victor 10 ay ve üstü
Zaten çılgınca olacaktı, IPM 41'e bir x5450 yükledim D3 her zaman Windows ekranında kilitli. C1'i devre dışı bırakmanın ipuçlarını takip ettim ve mükemmel bir şekilde çalıştı. Sağol kardeşim.
Başka bir yorum:

silvio bages9 ay ve üstü
Bios-advanced yonga seti özelliklerini girdikten sonra bu diziyi takip edin►cpu konfigürasyonu►chanced'i tıklatıp c1'i devre dışı bırakın: sadece IPM 41D3 anakartlar için geçerlidir
Her ne kadar yarım yamalak anlasakta bu video yardımcı olabilir :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Adam bir dosya paylaşıyor, bunda birkaç tane BIOS dosyası felan var. Kendisi hazırlamış galiba.
Paylaştığı dosya : MEGA

Son düzenleme:
Hocam BIOS modlaması için şu sitedekini kullanmanız lazım.
xeon 771 microcode 微碼
Not: Sitede sizin anakarta ait bir BIOS yok ama anakartı Xeon işlemcilerle kullanmak için çekilmiş videolar var YouTube'da. Mesela
Yorumlarda Neko Mabel adlı biri (Çeviriden anladığım kadarıyla-Portekizce) BIOS'u en son sürüme güncelledim ve oturup dua ettim diyor.
Paulo Victor adlı biri de -çevrilmiş haliyle- şöyle bir yorum atmış.

Paulo Victor 10 ay ve üstü
Zaten çılgınca olacaktı, IPM 41'e bir x5450 yükledim D3 her zaman Windows ekranında kilitli. C1'i devre dışı bırakmanın ipuçlarını takip ettim ve mükemmel bir şekilde çalıştı. Sağol kardeşim.
Başka bir yorum:

silvio bages9 ay ve üstü
Bios-advanced yonga seti özelliklerini girdikten sonra bu diziyi takip edin►cpu konfigürasyonu►chanced'i tıklatıp c1'i devre dışı bırakın: sadece IPM 41D3 anakartlar için geçerlidir
Her ne kadar yarım yamalak anlasakta bu video yardımcı olabilir :

Adam bir dosya paylaşıyor, bunda birkaç tane BIOS dosyası felan va. Kendisi hazırlamış galiba.
Paylaştığı dosya : MEGA

Sondaki videoyu çevireceğim bir şekilde ihtiyacım olan şey bu olabilir.

Buyurun. Çevirdim ve düzenledim. Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı
Önemli Not: Bu AFUDOS.exe eski ASUS bilgisayarlarda kullanılıyormuş, ona göre önleminizi alın. Ama bu bilgisayarda da çalışabilir. Adam modlu BIOS'u haazırlamış, yok ben kendim hazırlamak istiyorum ne olur ne olmaz, YouTube'dan gerekli bilgileri alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Buyurun. Çevirdim ve düzenledim. Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı
Önemli Not: Bu AFUDOS.exe eski ASUS bilgisayarlarda kullanılıyormuş, ona göre önleminizi alın. Ama bu bilgisayarda da çalışabilir. Adam modlu BIOS'u haazırlamış, yok ben kendim hazırlamak istiyorum ne olur ne olmaz, YouTube'dan gerekli bilgileri alabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim kardeşim. :)
AFUDOS kullanamıyorum açılmıyor. Başka bir alternatifim var mı acaba?

Son düzenleme:
IPX41 anakart 65W işlemci destekler, örnek gösterilen IPM41 anakart ise 95W desteği mevcut. Xeon microcode eklenmiş BIOS olsa bile IPX41'de E5440'ı çalıştıramazsınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı