Pegatron ipx41-d3 ve E6500 BIOS'tan Overclock

Ali.Çimen

Kilopat
Yer
Giresun
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar hayırlı geceler. Yaklaşık 1 hafta önce Pentium E6500, 4 GB AM, halihazırda HD6350 ekran kartı olan sistemime çok da abartmadan ve de kendime göre uygun yollu yükseltme yapmak istedim. GTX 650 ekran kartı ve 500w PSU aldım. Ancak sistemimde CS-GO, ETS 2 gibi oyunlarda dahi kasılmalar yaşamaya başladım. MSI Afterburner ile testlerimde işlemcim devamlı %100 çalışıyor. ETS 2'de gece olunca bir de ıssız yollarda grafik ayarları ''iyi'' deyken anca sakinleşiyor ve %75-80 civarlarına iniyor. Cs-Go'da ise çok daha vahim olarak en düşük grafiklerde dahi çatışma anında anlık bir kasma yaşıyorum ve işlemci yine %100.

Fazla uzatmadan arkadaşlar işlemcime o.c yapmak istiyorum. Yaptığım araştırmalar sonucunda bu işlemciye O.C yapan bir çok kullanıcı var. Ancak ben yapmak istediğimde BIOS'ta FSB ile ilgili hiç bir şey bulamıyorum.
Anakartım Pegatron ipx41-d3 modeli. Acaba BIOS'un varsa güncellemesini yapsam istediğime ulaşabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence ayarlari düşürmek yerine yukseltmelisin bu ekran kartina binen yükü arttirarak islemcideki yuku azaltir
emoji106.png
Hocam biraz işe yaradı teşekkürler. Ancak işlemci de biraz elini taşın altına koyabilse sonuç daha da iyi olur o kesin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı