Pegatron IPXSB-H61 Aygıt Yöneticisinde GTX 1050 Görmeme

Mustafa Teke

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sistemim aşağıda belirttiğim gibi;
  • Anakart: Pegatron IPXSB-H61 (1155 pin)
  • İşlemci: Intel Core i5-2400, 3200 MHz (32 x 100)
  • Bellek: 6GB(2+4) DDR3 1333 MHz
  • Ekran Kartı: ATI Radeon HD 6510 (2 GB paylaşımlı)
  • Harddisk: SAMSUNG HD105SI ATA Device (1 TB, 5400 RPM, SATA-II)
Ekran kartımı yenilemek istiyorum. Vatan Bilgisayar'a gittim ve GTX 1050 Gaming (2 GB) taktırdım forumlarda okuduğum yorumlara bakarak eğer sistemim çalıştırırsa alıp gidecektim. Ekran kartını taktılar bilgisayarım her zaman ki açılırmış gibi açıldı ekran geldi masaüstüne. CD'den kurulumunu da yaptık oyun denemek için kurduk fakat aygıt yöneticisinden baktığımızda ekran kartı tanımlanmamış olarak gözüküyordu. Daha öncesinde hiç BIOS güncellemesi yapmadım. Eğer BIOS güncellemesi ile sorunum çözülebilecekse GTX 1050 Tİ'de taktırabilirim. Bazı forumlarda BIOS güncelleme ile sorunun düzelebileceğini, bazı forumlarda ise yeni bir anakart alınması yönünde tavsiyelerde bulunmuşlar. Sizce ne yapabilirim, tavsiyeleriniz nelerdir?

BIOS güncellemesi yaptıktan sonra kartı tekrar takmayı dene. Sorun çözülürse 1-2 oyuna gir ve test et. Sorun çıkarmazsa alabilirsin. Ama Pegatron deyince aklıma çok kullanılmış bulaşık bezi geliyor. Aşırı umutlanmanı istemem.

İfadeler: Hic
Vatan'a bilgisayarı götürüp taktırıp denetmiştim. Format atıp temiz bir sistem üzerine denemek istediler formatladım götürdüm hiç ilgilenmediler bile direkt yeni bir sistem toplamamı söylediler 3000 tlye. Bir daha denetirler mi bilmiyorum. Adamların beni görünce yüzü düşüyor. Ayrıca BIOS güncellemesini sorunsuz bir şekilde yaptırabileceğim neresi var? Bir sorum daha olacak, anakart olarak önerebileceğiniz stoklarda bulunan 200-300 tl arası olabilecek bir anakart önerebilir misiniz?

Öncelikle aynı kaderi ben sizinle paylaşıyorum anakartı değişmeniz gerek fakat piyasa 0 1155 pin anakart hiç bulunmuyor, bu yüzden 2.el ilanlara bakmanızı tavsiye ederim.

İkinci el ilanlara bakıyorum fakat güvenip alabileceğim kendi gözümle test edip alabileceğim mesafede hiç yok anca kargo yoluyla gelebilir. Kafam çok karışık bu sistemi satıp yeni bir bilgisayar mı toplasam yoksa bir anakart + ekran kartı alıp 2-3 sene daha mı idare etsem?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…