Pegatron IPXSB-H61 BIOS güncellemesi yeni ekran kartı için gerekir mi?

hsyncnplt38

Centipat
Merhaba arkadaşlar,

Bilgi Alanı Değer
BIOS Özellikleri
BIOS Türü = AMI UEFI
BIOS Sürümü = 1203
SMBIOS Version = 2.7
UEFI Boot = Hayır
Secure Boot = Desteklemiyor
Sistem BIOS Tarihi = 05/23/2012
Görüntü BIOS Tarihi = 08/31/16

Sorunlar & Öneriler
Öneri Görüntü BIOS'u 2 yıldan daha eski. Gerekli ise güncelleyin.

BIOS sürümüm bundan ibaret arkadaşlar. GTX 960 Ti veya da GTX 750 Ti almayı düşünüyorum. Bu ekran kartlarını açar mı yoksa BIOS güncellemesi şart mı?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Yeni ekran kartı için anakart BIOS güncellemesine gerek yok. Eski (çok da değil tabii) veya yeni fark etmeden çoğu anakartta çalışır ekran kartları.

Ekran kartı'nın BIOS'u, (VBIOS denir) anakartın BIOS'undan bağımsız bir şey.

Çalıştırmama durumu kesinlikle var. Bu anakartta yaşanılan tecrübeler oldukça çeşitli ve can sıkıcı.

750 Ti olanın son mesajında arkadaş çalıştıramamış. Bunlar sadece sizin takmak istediğiniz ekran kartlarıyla ilgili. Yoksa forumda bir sürü konu var bu anakartın BIOS güncellemesi ve çalıştırılamayan ekran kartlarıyla ilgili.

Anakart gerçekten ekran kartı seçiyor. Kardeşime bıraktığım bilgisayarda bu anakart var ve oldukça problemli. Ram slotu bozuldu, hard diski okumamaya başladı. Ben eski bilgisayarımda R7 240 kullanabilmiştim.

Anakartın BIOS'unu güncellemek istediğimde birçok kişi gibi ben de başarısız oldum. Ne adam akıllı bir sitesi var ne de güvenilir, doğru bir BIOS sürümü var. Güncelleyebilen çok az kişi var gibi duruyor. Lanet, rezil bir anakart bir an önce kurtulmaya bakın. Sağolsun Casper 2010-2012 arası sattığı hazır bilgisayarlara bu derecede kalitesiz bir anakart koyduğu için yapacak bir şey kalmıyor pek fazla.

Beni bir tek aşağıdaki site heyecanlandırmıştı ama burada da ufak tefek eksik bilgiler var ve güncelleme başarısız oluyor.

Ama üstteki linki deneyen arkadaşın da hali aşağıda,

Yani dediğim gibi bütçenizi zorlamadan düzgün bir anakart alırsanız dilediğiniz ekran kartını takabilirsiniz. Bu anakart sizin için ileride de problem yaratacaktır.

Son düzenleme:
Pegatron anakartlar belirli güncellik altındaki Bios sürümü ile güncel ekran kartlarını görmemekte. Sürümünüzün yetip yetmediğini bilmiyorum ama ben RX 560 için Bios güncellerken çökertmiş, dışarıdan ilave ile tekrar hayata döndürtmüştüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…