Pegatron IPXSB-H61 sisteme ekran kartı önerisi

safakkarakass

Hectopat
Daha fazla  
Bugun ekran kartım arızalandı. Bilgisayarımın özellikleri şu şekilde ;
  • Intel i3 2120 (3300 MHz)
  • Anakart Pegatron IPXSB-H61
  • Sapphire HD 6350 (Bozulan ekran kartım)
Biraz araştırmalarım sonucu anakartın baya sorunlu olduğunu öğrendim ancak tam bir sonuca ulaşamadım. Ekran kartı olarak GeForce GT420 ve GT730 benim sistemim ile uyumlu sanırım.

Sizin önerileriniz nedir? Bu kartlar tam olarak uyumlu mudur, güç kaynağı almam gerekir mi? Veya maksimum 300 liraya kadar sistemde başka değişiklik yapmadan hangi ekran kartlarını önerirsiniz (e. kartından çok bir beklentim yok)? Cevaplarsanız sevinirim. İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle GT 1030 almalısınız. PSU'nuzun markasını ve değerini belirtin lütfen.

Kesinlikle GT 1030 almalısınız. PSU'nuzun markasını ve değerini belirtin lütfen.
Öncelikle kusura bakmayın forumdan aldığım ceza yüzünden yazamadım.Güç kaynağı 250W fakat GT1030 için sanırım PSU değiştirmek gerekli olacak ayrıyetten anakartım bios güncellemesi yapmadan bu ekran kartını(GT1030) destekleyecek midir ?

RX 550 veya GT 1030 alabilirsiniz. Şahsen RX 550 öneririm. Güç kaynağınızın yan tablosunu çekip atar mısınız?

Ben de o anakarta sahiptim maalesef. GTX 1060 aldım taktım görüntü vermedi. BIOS güncelledim. Yayınlanan en son sürüm BIOS'u yükledim. Anakart logosunda takılı kaldı. GT 1030'da da aynı durum oluşabilir bilgin olsun. 2. el MSI H61M-P21 model anakartı aldım. Sorunsuz çalıştı. Aynı anakarta (Pegatron IPXSB-H61) sahip bir kuzenim var. O RX 460 almıştı. BIOS'u güncelledikten sonra sorunsuz açılmıştı. Yani tek test edip onayladığım RX 460 var. Onu da çalıştırabilmek için BIOS'u güncellemen gerekiyor. Diğer kartlar için kesin bir şey diyemeyeceğim maalesef. Deneyip görmek lazım. Kesin uyacağını bilsem GT 1030 al derdim.

BIOS güncellemesinin kurulum anlatımını ve dosyalarını bu linkte bulabilirsin :

Casper Pegatron IPXSB-H61 Bios Güncellemesi

Son düzenleme:
Arkadaşlar tekrardan herkese merhaba;

Sistemimi aşağıdaki parçalar ile güncellemek istiyorum.Anakart olarak düşündüklerim ASUS H61M-PRO/GA-H61M-DS2/MSI H61M-P21.Fakat bu anakartların sıfır olarak satışlarını bulamadım.Sizin tavsiyeniz olan anakartları link şeklinde yollarsanız sevinirim.

-İntel i3 2120(Mevcut)
-Nanya 6GB DDR3 1333MHZ RAM(Mevcut, ileride değiştirmeyi planlıyorum)
-Ekran Kartı MSI GeForce GT1030 AERO ITX 2G OC 2GB GDDR5 64Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı
-Psu ZALMAN ZM400-LE SERİSİ 400W GÜÇ KAYNAĞI
-Harddisk Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Sabit Fiyatı

Not:Tüm parçalar maksimum 1000TL tutarını geçmezse sevinirim.

Merhaba,

Herkese iyi günler dilerim.

Benim ekli resimlerdeki gibi oldukça eski ama en azından bozulan (AMD Radeon HD 6510) harici ekran kartı ile belli başlı oyunları oynatabilen bir bilgisayarım mevcut. Ekran kartı bozulduğu için şu anda hiçbir oyunu oynayamıyorum.

Temel amacım esas problem olan ana kartı değiştirmeden yeni bir ekran kartı almak. Ekran kartına ek olarak yeni bir PSU (Güç kaynağı), SSD ve 4 GB yeni bir Ram alarak en azından sistemi biraz güçlendirmek istiyorum.

• Birinci soruma gelecek olursam resimde yer alan mevcut işlemciye ve ana kart ile uyumlu olarak en uygun ekran kartı tavsiyeniz nedir? PSU yükseltilecek şekilde ve yükseltilmeyecek şekilde cevap verebilirseniz çok memnun olurum.

Dosya Ekleri

• 1-2-3.png
    116,9 KB · Görüntüleme: 49
  • 2cd6e293-d6c0-4809-8e2f-f7e55f173cf0.jpg
    28,1 KB · Görüntüleme: 99
  • 4-5.png
    54,1 KB · Görüntüleme: 46
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…