4690K işlemci 1150 pin. anakartın 1155 pin.
1155 pin işlemci alsan bile anakartının IVY bridge desteği sunduğundan emin ol.
Bu anakart yerine desteği bulunan, üreticisi sağlam bir anakart almanı tavsiye ederim.
Orn: ASUS
Eninde sonunda bu anakart sana yeni bir anakart aldıracaktır zaten. Öyle boş. Beşpara etmez bir kart bu.
Neden mi kötülüyorum? Ben de Pegatron IPMSB-GS mağduruyum. Casper sistemimdem çıkıp işime yarayan tek parça işlemcim oldu. Bi de HDD ile DVD yazıcım. O kadar.
bilgisizimde konuda arkadaşlar cevaplar için sağolun pin konusunu bilmiyorumda 3-5 idare etmesi lazım anakartın 4690kyı bu anakarta takma ihtimalim yokmu yoksa takarsam verim alamammı? saçma soru oldu galiba ama tam anlıyamadım
bilgisizimde konuda arkadaşlar cevaplar için sağolun pin konusunu bilmiyorumda 3-5 idare etmesi lazım anakartın 4690kyı bu anakarta takma ihtimalim yokmu yoksa takarsam verim alamammı? saçma soru oldu galiba ama tam anlıyamadım
Takamazsiniz. Islemci socketi uygun degildir. Oturmaz. Otursa bile islemcinizi bozabilirsiniz. Elinizde 4690k islemci varsa bu islemciye uygun anakart almalisiniz.
Bu model anakartın 3. nesil işlemci desteği sunup sunmadığını bilmesi gerekiyor. IVY bridge desteği yoksa belirttiğiniz işlemcileri çalıştırmayacaktır.