Peltekliği Yenemiyorum!

Konudan anlayacağınız üzere pelteklik sıkıntım var. Her şeyi denedim ama olmadı, pelteklik yüzünden insanlarla konuşmak istemiyorum. Sizin bildiğiniz bir peltek atlatma kursu vb. yerler var mı? Bu pelteklikten bıktım.
Not: R ve Ş harflerini söyleyemiyorum. Bir de kekeleme var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nerede, nasıl bulunur bilmiyorum ama bunun için kurslar var. Bu kurslardan birinin kart dağıttığını hatırlıyorum. Amam nerededir bilmiyorum. İnternetten araştır.

Bol sabır ve tekrar ile çok kolay yenilir bence. Pelteklik zaten bildiğim kadarıyla dil veya ağız kaslarını doğru kullanamamaktan oluyor. Egzersizlerle doğru kullanmayı öğrenirsen zamanla peltekliğin geçer zaten. İnsanlarla konuşmaktan çekineceğine onlarla konuşmaya çalışırsan da işe yarar. Mertcan Bahar, Beyazıt Öztürk gibi tanınmış pelteklere bakarsan da anlayabilirsin. Eski halleriyle son halleri arasında çok fark var.

Hiçbir masrafa girmeyin boşuna, bende de vardı.
Ben de küçük yaşlarda bununla ilgili çok alay işittim, ancak bir süre sonra alıştım.
Bu durumun asıl kaynağı dil altındaki bir bağın dilinizi rahat kullanamamanızı sağlaması. Dilinizi sürekli öne doğru uzatırsanız biraz daha gevşemiz olur oradaki bağ. Konuşamadıkça daha çok yüklenmelisiniz içinde R geçen kelimelere.
Konuşmaktan çekinmek yerine daha fazla konuşarak ortalama 2-3 yılda komple atabilirsiniz, ben de aynı şekilde atlattım.
Bir süre sonra alaylara kulak asmıyorsunuz zaten :)

Pelteklik deyince aklıma hep 'The Cable Guy' filmi gelir. Bence karakteristik bir özellik katıyor kişiye, seviyorum ben :D. Ama tabiki sen geçmesini istiyorsan kimse bence kalsın diyecek değil.

Önceki yorumlardan ve internetten anladığım kadarıyla en iyi yolu habire denemek. Kitap okuyorsan onu sesli okuyabilirsin mesela. Ama sadece denemekle geçermi bilmem. Sanırım Multiplayer dan Orhun da peltek, her videoda o kadar konuşuyor ama şu ana kadar bir düzelme görmedim ben. Belki en iyisi bi uzmandan yardım almaktır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı