Sigara içtiğim için camları açmak durumunda kalıyorum klima açık olsa da. Bu durumda klima daha fazla elektrik mi harcar odayı soğutmak için faturaya bir etkisi olur mu diye sormak istiyorum
Sigara içtiğim için camları açmak durumunda kalıyorum klima açık olsa da. Bu durumda klima daha fazla elektrik mi harcar odayı soğutmak için faturaya bir etkisi olur mu diye sormak istiyorum
E tabi hocam. Örneğin klimayı 22 dereceye ayarlıyorsunuz. O ortamı 22 dereceye getirene kadar çalışır. 22 derece olunca da 22 derecede tutmak için çalışır. Camı açarsan içeri sıcak hava gireceğinden dolayı tekrar 22 ye düşürmek için daha yüksek tempoda çalışacak.
Kullanmıyorum ama eğer belli bir dereceye sabitleme ayarı varsa odayı o dereceye sabitlemek için durmadan çalışacak. Bir yandan klima soğutacak bir yandan içeri sıcak girecek ve o dereceye sabitleyemeyecek. Ama öyle değil de dümdüz hani farklı farklı güç modları varsa 1-2-3-4-5 gibi sadece üfleme gücünü değiştiriyorsa o zaman etki etmez.
Doğrudan tabii ki değişmez ama camı açınca odanın sıcaklığı istediğiniz düzeyde kalmayacak veya camı kapatıp daha uzun süre açık tutmak ya da ayarını arttırmak zorunda kalacaksınız yani ayarını değiştirirseniz evet.