Uzun zamandır almayı düşündüğüm, beğendiğim, imrendiğim kalemdir kendisi.
YKS’ye hazırlanırken amatörce yaptığım çizim girişimleri sonucu benim de kaleme ihtiyacım olduğunu fark ettim ve paraya kıyıp aldım kendisini. Lafı daha fazla uzatmadan incelemeye geçiyorum, fotoğraflarını sona koyacağım.
Öncelikle kalemin amacının yazı yazmak olmadığını belirtmek istiyorum, kendisi bir çizim kalemi ve bunun hakkını veriyor. Yazı yazarken de gayet rahat fakat bir 120 A3DX değil tabii. Ağırlık konusunda tutamaçları metal (bildiğim kadarıyla alüminyum) olmasına rağmen elinize aldığınızda ağırlığı rahatsız edecek cinsten değil. Bir Scrikss Graph-X’ten kesinlikle daha hafif.
Mekanizması oldukça sağlam, tamamen metal (bunun da pirinç olması lazım), içini açmak istedinizde metal parça bütünüyle çıkıyor şahsen benim hoşuma gitti.
Silgisi normal bir kaleme göre oldukça uzun, şahsen çok kullanmıyorum o silgiyi ama uzun bir süre idare edecek kadar uzun diyebilirim. Alabileceği uç kapasitesi neredeyse bir kutu ucun yarısı, kendim genelde 5 tane koyuyorum. Unutmadan bunu da yazayım, ucu koyduğumuz yer de metal. Yani kalemin iç kısmı tamamen metal, sadece gövdesi plastik ki bu da kaliteli bir malzeme. Elinize aldığınızda fark edebiliyorsunuz.
Tutamaçlardaki tırtıklar fotoğraflarda rahatsız edecek gibi duruyor ama kesinlikle öyle değil. Elinizde kayıyor, bir çizim kalemine göre rahat bir tutumu var. Karşılaştırmak gerekirse Rotring 500’den daha rahat diyebilirim.
Bendeki model yenilenmiş modeli, eski modeli ile arasında bildiğim kadarıyla iki farkı var: uç sertliğini (H, B, 2B vs.) yok ve metal tutamaçlar biraz daha parlatılmış.
Uç sertliği göstergesinin olmamasını dert etmedim ben, zaten genelde 2B uç kullanıyorum ve Pentel’in göstergelerinde en yumuşak seçenek B oluyor.
Kalemde söyleyebileceğim tek eksi sanırım biraz fazla uç kırması. Bunu da şöyle telafi etmişler; ucu içine girmiyor zaten, bu kısmı o kadar sıkı yapmışlar ki uç kırılsa bile düşmüyor. Sesi duymazsanız ucun kırıldığını bile fark etmezsiniz yani.
İlk defa kalem incelediğim için eksiklerim olabilir. Sorarsanız sevinirim. Unutmadan ağırlığı da ekleyeyim 18 gram. Okuduğunuz için teşekkür ediyorum.
Yakın bir zamanda 120 A3DX modelinin de incelemesini yapmayı düşünüyorum.
Son düzenleme: