Hocam öğrenmek istiyorum da aklımda tek bir soru var. "Ana makine olarak Linux kullanırsan pentest yapamazsın, Windows kullanıp sanal makineler açmalısın" tarzında bir cümle gördüm. Ana makinede Linux kullanmak sıkıntı mı hocam illaki Windows'dan sanal makineyle mi kullanmalıyım?Nasil sizacagini ogrenmeye basladiginda butun bu sorularinin cevaplarina ulasirsin. Once konuyu ogren sonra ornek nasil cozererim diye sormaya basla.
Hocam ubuntu tabanlı bir sistem kullanmak daha cazip geliyor. Arch kullandım fakat pek ısınamadım. Şuan Mint kullanıyorum, istersem kali gibi yaparım ama tool indirmekle uğraşmak istemiyorum.Kali'nin falan bi olayı yok tek farkı hazır toollar bulundurması. İsi bilen adama Kali falan fark etmez ergen isi bi distro fazla takılmanı önermem. Arch based beginner friendly bir distro ile baslarsan güzel temel verir. Hem araç kurmayı ve management konularında da bilgi sahibi olursun.
Hocam öğrenmek istiyorum da aklımda tek bir soru var. "Ana makine olarak Linux kullanırsan pentest yapamazsın, Windows kullanıp sanal makineler açmalısın" tarzında bir cümle gördüm. Ana makinede Linux kullanmak sıkıntı mı hocam illaki Windows'tan sanal makineyle mi kullanmalıyım?
Hocam Ubuntu tabanlı bir sistem kullanmak daha cazip geliyor. Arch kullandım fakat pek ısınamadım. Şu an Mint kullanıyorum, istersem Kali gibi yaparım ama tool indirmekle uğraşmak istemiyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.