Pentest nasıl yapılır?

Diamant

Decipat
Pentesting hakkında bilgi sahibi olmadığım için soruyorum. Diyelim ki ben şuan Kali ya da Parrot OS kullanıyorum ana makine olarak. Pentest yapmak için VirtualBox indirsem, orada sanal makine açıp sızmaya çalışsam olur mu?

Pentest dediğin çok genel bir kavram senin dediğin tarz da yapabilirsin nmap veya başka programlar ile web sitelerinede sızmaya çalışabilirsinz pentest dediğin şey sızma testi ister bir servera dene ister bir web sitesine hepsi aynı şeye girer.

Kali'nin falan bi olayı yok tek farkı hazır toollar bulundurması. İsi bilen adama Kali falan fark etmez ergen isi bi distro fazla takılmanı önermem. Arch based beginner friendly bir distro ile baslarsan güzel temel verir. Hem araç kurmayı ve management konularında da bilgi sahibi olursun.

Nasil sizacagini ogrenmeye basladiginda butun bu sorularinin cevaplarina ulasirsin. Once konuyu ogren sonra ornek nasil cozererim diye sormaya basla.
Hocam öğrenmek istiyorum da aklımda tek bir soru var. "Ana makine olarak Linux kullanırsan pentest yapamazsın, Windows kullanıp sanal makineler açmalısın" tarzında bir cümle gördüm. Ana makinede Linux kullanmak sıkıntı mı hocam illaki Windows'dan sanal makineyle mi kullanmalıyım?

Kali'nin falan bi olayı yok tek farkı hazır toollar bulundurması. İsi bilen adama Kali falan fark etmez ergen isi bi distro fazla takılmanı önermem. Arch based beginner friendly bir distro ile baslarsan güzel temel verir. Hem araç kurmayı ve management konularında da bilgi sahibi olursun.
Hocam ubuntu tabanlı bir sistem kullanmak daha cazip geliyor. Arch kullandım fakat pek ısınamadım. Şuan Mint kullanıyorum, istersem kali gibi yaparım ama tool indirmekle uğraşmak istemiyorum.

Hocam öğrenmek istiyorum da aklımda tek bir soru var. "Ana makine olarak Linux kullanırsan pentest yapamazsın, Windows kullanıp sanal makineler açmalısın" tarzında bir cümle gördüm. Ana makinede Linux kullanmak sıkıntı mı hocam illaki Windows'tan sanal makineyle mi kullanmalıyım?

Hayır böyle bir durum söz konusu değil. macOS, Linux dağıtımları veya Windows 10-11 fark etmez gerekli araçları ve ortamı sağladıktan sonra farklı yollardan ama emin adımlarla yapmak istediğini yaparsın. Arkadaşın da dediği gibi Kali, Parrot ve BlackArch gibi dağıtımları Cyber Security kısmında öne çıkaran şey, hazır tool ile gelmeleri. Gerekli Tool'ları farklı bir dağıtıma da kurup oradan da devam edebilirsin bunda bir probem yok.

Hocam Ubuntu tabanlı bir sistem kullanmak daha cazip geliyor. Arch kullandım fakat pek ısınamadım. Şu an Mint kullanıyorum, istersem Kali gibi yaparım ama tool indirmekle uğraşmak istemiyorum.

Sana dağıtım kullanma tamamen kişisel bir durum hangisi hoşuna giderse onu kullanırsın ancak şunu söylemek istiyorum, Ubuntu denen o rezili kullanmanı tavsiye etmiyorum çünkü özgür yazılım'dan tamamen uzaklaşmaya başladı. Düz Mint yerine LMDE tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı